Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/28. hét

Listamustra - Listamustra 2020/28. hét

Egy olyan előadóval bővült a zenetörténet, aki halála után vált széles körben ismertté. Pop Smoke rapper 1999. július 20-án született Brooklynban, és idén, február 19-én gyilkolták meg egy Hollywood Hills-i házban. Pénteken öt embert vettek őrizetbe a gyilkossággal kapcsolatban.

Pop Smoke-nak az élete során két mixtape-je jelent meg, az első, a Meet the Woo tavaly júliusban, a második, a Meet the Woo 2 tizenkét nappal halála előtt. A tragédiát követően a hiphoptársadalom krémje fogott össze, hogy a készülőben lévő első stúdiólemezét befejezzék. A Shoot for the Stars, Aim for the Moon című albumot az európai rangsorokban már jegyzik, a britben a második, a németben a kilencedik helyen debütált. A korongról a zeneszámok brit listáján a The Woo (featuring 50 Cent & Roddy Ricch) a kilencedik, a For the Night (featuring Lil Baby & DaBaby) a 14., a Mood Swings (featuring Lil Tjay) a 23. pozícióban nyitott. A lemezről nyilván további szerzemények is bekerültek volna a rangsorba, de a szabályok értelmében egy előadó csak három felvétellel lehet jelen a brit mezőnyben.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – DaBaby featuring Roddy Ricch: Rockstar

Egyesült Királyság – Jawsh 685 & Jason Derulo: Savage Love (Laxed – Siren Beat)

Németország – Apache 207: Bläulich

Magyarország – BTS: Moon

 

Folytatódik Harry Styles amerikai sikersorozata

Nincs változás az amerikai Hot 100 csúcsán, megszakítással negyedik hete egy alkalmi rapperpáros: a clevelandi születésű, Észak-Karolinában élő DaBaby és a kaliforniai Roddy Ricch slágere, a Rockstar az első. Újabb zeneszám hódít remixváltozatban: Jack Harlow Kentucky államból származó rapper szerzeménye, a Whats Poppin 21. hete tanyázik a rangsorban, hat helyet javítva a második, annak köszönhetően, hogy június 24-én új verzióban került forgalomba, három további rapper: DaBaby, a kanadai Tory Lanez és a New Orleans-i Lil Wayne közreműködésével. Az USA-ban is hatalmas népszerűségnek örvend a One Direction fiúcsapatban ismertté vált Harry Styles. Az angol énekes Watermelon Sugar című felvétele megfelezve pozícióját a nyolcadik. Szintén nyolc helyet ugrott, és a tizedikre jött fel Lil Baby atlantai rapper 42 Dugg detroiti rapperrel készített dala, a We Paid, amely a My Turn című listavezető albumának a Deluxe-változatán szerepel.

A brit rangsort második hete a mindössze tizenhét éves Jawsh 685 új-zélandi producer és Jason Derulo floridai énekes slágere, a Savage Love (Laxed – Siren Beat) vezeti. A fent említett zeneszám (Pop Smoke featuring 50 Cent & Roddy Ricch: The Woo) mellett még egy újdonság található az élmezőnyben: AJ Tracey angol rapper Mabellel – Neneh Cherry svéd énekesnő és Cameron McVey angol producer lányával – készült szerzeménye, a West Ten a hetedik pozícióba érkezett meg.

Németországban a múlt heti listavezető, a The Rolling Stones angol zenekar felvétele, a Living in a Ghost Town a 37. helyen kötött ki. A TOP 10 újdonságainak előadói – szokás szerint – német rapperek. A török származású Apache 207 dala, a Bläulich az első, a mozambiki származású Luciano zeneszáma, a Nacht zu kurz az ötödik, a bosnyák származású Bozza és a libanoni származású Samra szerzeménye, az Unbekannt a nyolcadik pozícióban landolt. A Savage Love (Laxed – Siren Beat) (Jawsh 685 & Jason Derulo) egyet előlépve a második.

A Moon a BTS héttagú dél-koreai fiúcsapat február 21-én kiadott Map of the Soul: 7 című stúdiólemezének egyik slágere. Tizennyolc héttel ezelőtt a magyar Single Top 40 11. helyén rajtolt, majd a 19. pozícióba csúszott, aztán elhagyta a mezőnyt, ahová most visszajött, egyenesen az élre. A rangsorban tizenkét új jelzésű felvételre lelünk. A Blackpink dél-koreai lánykvartett dala, a How You Like That a harmadik, a Follow the Flow magyar hiphoptrió zeneszáma, a Kivetett a negyedik, a Bring Me the Horizon angol rock-metál együttes szerzeménye, a Parasite Eve a hetedik, az Against the Current New York-i pop-rock trió a One Ok Rock japán pop-rock zenekar énekesével, Takával (Takahiro Moriuchi) készített 2015-ös felvétele, a Dreaming Alone (akusztikus verzió) a 23., Curtis Waters észak-karolinai producer és Harm Franklin kanadai énekes dala, a Stunnin’ a 26., Tones and I ausztrál énekesnő tavalyi slágerének, a Dance Monkey-nak az átdolgozása a fake2real előadásában a 29., Josh Groban Los Angeles-i énekes és John Williams New York-i zeneszerző, karmester 2002-es zeneszáma, a For Always (koncertváltozat) a 31., három Puerto Ricó-i rapper: Nio Garcia, Casper Mágico és Darell 2017-es Te Boté című szerzeményének három reggaetonénekessel: a massachusettsi Nicky Jammel, a Puerto Ricó-i Ozunával és az ugyancsak Puerto Ricó-i Bad Bunnyval készült 2018-as remixe a 34., Robin Schulz német producer és Alida norvég énekesnő felvétele, az In Your Eyes a 37., Trevor Daniel Los Angeles-i születésű énekes Past Life című dalának a texasi Selena Gomezzel készített duettverziója a 38., Alicia Keys New York-i énekesnő készülő, hetedik stúdióalbumának egyik előhírnöke, az Underdog a 39., a rockot hiphoppal vegyítő Bloodhound Gang amerikai együttes legnagyobb slágere, az 1999-es The Bad Touch a 40. helyre iratkozott fel. A rádióállomásaink harmadik hete Topic német producer és A7S svéd énekes Breaking Me című zeneszámát játsszák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Lil Baby: My Turn

Egyesült Királyság – Paul Weller: On Sunset

Németország – Various Artists: Sing meinen Song – Das Tauschkonzert, Volume 7

Magyarország – Attila: Best of 2010–2015

 

Tovább hódít a több mint ötvenéves amerikai popduó

Az USA-ban megszakítással ötödik hete Lil Baby második stúdióalbuma, a My Turn a legnépszerűbb kiadvány. Lil Durk chicagói rapper ötödik stúdiólemeze, a Just Cause Y’all Waited 2 május 8-án jelent meg, s az ötödik pozícióban kezdett. Az album június 26-án Deluxe-változatban került piacra, hét új szerzeménnyel kiegészülve, s ötvennégy helyet száguldva az ezüstérmes pozícióban kötött ki. A bronzérmesben DaBaby harmadik stúdiólemeze, a Blame It on Baby van. Az első új belépő a 13. helyen tanyázik, a három lánytestvér: Este, Danielle és Alana Haim alkotta Haim Los Angeles-i pop-rock trió harmadik stúdióalbuma, a Women in Music Pt. III startolt itt.

A brit tízes mezőny felét újdonságok adják. Paul Weller hatvankét éves angol dalszerző-énekes, zenész szólóban készített 15. stúdiólemeze, az On Sunset a csúcsot, a fent említett Shoot for the Stars, Aim for the Moon (Pop Smoke) az ezüstérmes, Katherine Jenkins walesi mezzoszoprán énekesnő albuma, a Cinema Paradiso – amelyen filmslágereket énekel – a bronzérmes, az 1967 óta működő, Ron Mael és Russell Mael testvérek alkotta Sparks amerikai popduó 24. stúdiólemeze, az A Steady Drip, Drip, Drip a hetedik, a Bury Tomorrow angol metalcore-zenekar hatodik stúdióalbuma, a Cannibal a tizedik pozíciót foglalta el.

A német rangsor élére visszatért a hat héttel ezelőtti listavezető, a Sing meinen Song – Das Tauschkonzert című tévéműsor hetedik évadának a hanghordozója. A Powerwolf német metálegyüttes válogatáslemeze, a Best of the Blessed a második, a Cannibal (Bury Tomorrow) a harmadik, a Giraffenaffen sorozat hatodik része – amelyen gyerekdalok felnőtt előadók, zenészek tolmácsolásában hallhatók – a hetedik, a Shoot for the Stars, Aim for the Moon (Pop Smoke) a kilencedik helyet szerezte meg, új belépőként. A Kidz Bop Kids széria Kidz Bop Party Playlist! című része – a sorozat kiadványain napjaink slágereit gyerekek éneklik, ha kell, átírt szöveggel – a rangsorban tartózkodás ötödik hetében belépett az élmezőnybe, kettőt javítva a tizedik. Az On Sunset (Paul Weller) a 11. pozícióban debütált.

A hazai lista csúcsára egy hét kihagyás után visszajött Tilinger Attila válogatásalbuma, a Best of 2010–2015, összességében negyedik hete uralja a mezőnyt. A Depeche Mode angol szintipopzenekar Spirits in the Forest – A Depeche Mode Film című koncert- és dokumentumfilmje DVD-n a második, az ehhez kapcsolódó koncertlemez a tizedik helyen nyitott. A rangsorban még egy új jelzésű korong szerepel, a 14. pozícióba érkezett meg az Ateez 2019-es, hatszámos EP-je, a Treasure EP.3: One to All. A nyolctagú dél-koreai fiúcsapat további két kiadványa visszatért a listára, a 2020-as, ötdalos Treasure Epilogue: Action to Answer című EP-je a 26., a 2019-es Treasure EP.Fin: All to Action című első stúdióalbuma a 33. helyre.

Puha József

2020. 07. 13. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/28. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/28. hét