Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Marcel: elindult az európai karrier

Marcel - Marcel: elindult az európai karrier

Marcellal először a Future Sound of Budapest válogatások révén találkozhattak a zenekedvelők, majd 1998-ban megjelent első nagylemeze a „Vigini Et Duo”, amelyen elsősorban a jazz, hip-hop, electro és a drum and bass hatása érződött. Második lemeze a „Cirrus Maximus” a techno stílusjegyeiet ötvözte az előbbi irányzatokkal. Marcel a De Phazz kísérőjeként végigturnézta Európát, fellépéseit mindenhol osztatlan siker övezte.

Idén áprilisban LTJ Bukem a patinás Good Looking kiadó feje egy demó alapján lemezszerződést ajánlott Marcelnek, a szintén általa vezetett inkább hip-hop orientált Cookin Recordsnál. A Good Looking downtempo / deep house sorozatának, az Earth-nek soron következő, hatos darabján is hallható majd Marcel szerzemény.

A GLO mellett Marcel a szintén londoni nujazz kiadóhoz, a Fuid Once-hoz is leigazolt, itt Carmel néven jelentet meg kísérletezgetős hip-hop, downtempo darabokat. A Harakiri Blues címűt előszeretettel játssza Gilles Peterson, a BBC Radio 1 Worldwide műsorának házigazdája. Marcel élő fellépésein szakít a lemezeiről ismerős nyugisabb irányvonallal és electro, detroit techno, dub folyammal mozgatja meg a közönséget.

Jónap Tamás

2002. 07. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Marcel: elindult az európai karrier cikk képei
Marcel - Marcel: elindult az európai karrier