Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/30. hét

Listamustra - Listamustra 2020/30. hét

Ilyen sem volt még: halott rapperek váltották egymást az amerikai albumrangsor csúcsán. A húszévesen meggyilkolt Pop Smoke első stúdiólemeze, a Shoot for the Stars, Aim for the Moon után a huszonegy évesen kábítószer-függőség következtében elhunyt Juice WRLD harmadik stúdióalbuma, a Legends Never Die nyitott az élen.

Juice WRLD nagylemeze 497 ezer példánnyal foglalta el az első helyet (ebből 209 ezer az eladás) – ez 2020 eddigi legjobb debütálása. A múlt héten Pop Smoke albuma alapváltozatának összes zeneszáma, mind a tizenkilenc megtalálható volt az amerikai Billboard Hot 100 listán. A Legends Never Die című nagylemezen huszonegy szerzemény hallható, közülük tizenhét került be a rangsorba. A TOP 10 felét Juice WRLD felvételei adják. A Come & Go (with Marshmello) az ezüstérmes, a Wishing Well az ötödik, a Conversations a hetedik, a Hate the Other Side (with Marshmello featuring Polo G & The Kid LAROI) a tizedik pozícióba érkezett meg. A Life’s a Mess (with Halsey) hatvanöt helyet ugorva a kilencediken kötött ki.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – DaBaby featuring Roddy Ricch: Rockstar

Egyesült Királyság – Joel Corry featuring MNEK: Head & Heart

Németország – Apache 207: Bläulich

Magyarország – BTS: Your Eyes Tell

 

Drake közreműködőként is hódít

Juice WRLD zeneszámai alaposan átírták az amerikai Hot 100 élmezőnyét. A csúcson viszont nincs változás, megszakítással hatodik hete két amerikai rapper, DaBaby és Roddy Ricch szerzeménye, a Rockstar vezet.

Az Egyesült Királyságban három hét után trónfosztott lett a nyár legnagyobb slágerének ígérkező Savage Love (Laxed – Siren Beat), Jawsh 685 új-zélandi producer és Jason Derulo floridai énekes felvétele. A rangsorban tartózkodás harmadik hetében két pozíciót javítva került az élre Joel Corry angol lemezlovas-producer (és fitneszedző), valamint MNEK angol énekes dala, a Head & Heart. A három legmagasabban indító újdonság mindegyikében feltűnik közreműködőként Drake kanadai hiphopsztár. DJ Khaled New Orleans-i születésű producer készülő Khaled Khaled című albumának két előhírnöke, a Greece a nyolcadik, a Popstar a 11., Headie One angol rapper zeneszáma, az Only You Freestyle a kilencedik helyen startolt.

A német lista csúcsát harmadik hete Apache 207 török származású német rapper slágere, a Bläulich uralja. A tízes mezőnyben négy új jelzésű szerzemény tanyázik. Luciano mozambiki származású német rapper és Shirin David litván–iráni származású német rapperlány felvétele, a Never Know a bronzérmes, Pietro Lombardi német énekes, a Deutschland sucht den SuperStar nyolcadik, 2011-es évadának győztese a Cinderella című dallal a negyedik, Juju marokkói származású német rapperlány zeneszáma, a Vertrau mir a nyolcadik, Samra libanoni származású német rapper szerzeménye, a Miskin a tizedik pozícióba iratkozott fel.

A hazai Single Top 40 rangsorban rajt-cél győzelmet aratott a BTS felvétele, a Your Eyes Tell, amely a héttagú dél-koreai fiúcsapat elsősorban a japán piacra készült Map of the Soul: 7 – The Journey című stúdiólemezén szerepel. A mezőnyben további hét új jelzésű dalra lelünk. A Da Buzz svéd eurodance-formáció 2002-es slágere, a Wonder Where You Are a 21., az angol Phil Collins 1981-es örökzöldje, az In the Air Tonight két hölgy: Nora En Pure dél-afrikai–svájci producer és Lika Morgan Los Angeles-i énekesnő előadásában a 26., Sia ausztrál énekesnő újdonsága, a Together az általa rendezett, szeptemberben bemutatásra kerülő Music című amerikai zenés filmdrámából a 27., öt hazai hiphopelőadó: a ValMar, (Valkusz Milán, Marics Péter), Bruno, Spacc és Manuel zeneszáma, a Visz a vérem a 28., a Faithless angol elektronikus együttes egyik vezető szerzeménye, a 2001-es We Come 1 a 33., Lotfi Begi, Kollányi Zsuzsi és DR BRS az EFOTT fesztivál idei himnuszával, a Venus 1999-es slágere, a Régi nyár átdolgozásával a 38., Michael Sembello philadelphiai énekes-gitáros 1983-as felvétele, a Maniac a Flashdance című filmből a 39. helyen kezdett. A rádióállomásaink ötödik hete Topic német producer és A7S svéd énekes Breaking Me című dalát játsszák a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Juice WRLD: Legends Never Die

Egyesült Királyság – Ellie Goulding: Brightest Blue

Németország – Fynn Kliemann: Pop

Magyarország – Attila: Best of 2010–2015

 

Jarvis Cocker új zenekarral arat

Az amerikai rangsorban Juice WRLD az élen landoló albuma (Legends Never Die) mögött az ezüstérmes pozícióban a múlt heti első, Pop Smoke stúdiólemeze (Shoot for the Stars, Aim for the Moon), a bronzérmesben a Hamilton című Broadway-musical és film albuma található. A TOP 10-ben egy másik újdonság is van: a nyolcadik helyet szerezte meg Summer Walker atlantai énekesnő ötszámos EP-je, a Life on Earth.

Az Egyesült Királyságban Ellie Goulding angol popénekesnő negyedik stúdiólemeze, a Brightest Blue az első, a The Chicks texasi countryegyüttes (korábban Dixie Chicks) nyolcadik stúdióalbuma, a Gaslighter az ötödik, Lianne La Havas jamaikai–görög származású angol énekesnő harmadik stúdiólemeze, a Lianne La Havas a hetedik, a Massive Wagons angol rockzenekar ötödik stúdióalbuma, a House of Noise a kilencedik, az egykori Pulp angol pop-rock együttes frontembere, Jarvis Cocker vezette Jarv Is zenekar első stúdiólemeze, a Beyond the Pale a 11., az egy-egy ír fiúcsapatból, a Boyzone-ból ismert Keith Duffy és a Westlife-ból ismert Brian McFadden (2004-ben távozott belőle) duója, a Boyzlife albuma, a két együttes kilenc slágerének a The Royal Philharmonic Orchestrával készített átdolgozásait tartalmazó Strings Attached a 12., Unknown T angol rapper első lemeze, a Rise Above Hate a 14. pozícióban nyitott. A Joy Division angol punk-rock zenekar második, egyben utolsó stúdióalbuma, az 1980-as Closer felújított verzióban (40th Anniversary Edition) került forgalomba, s a hatodik helyre jött vissza – az alapváltozat nyolc hétig volt a listán, s a hatodik pozícióig jutott.

Németországban a 65. helyről tért vissza a csúcsra a hét héttel ezelőtti listavezető, Fynn Kliemann német zenész második, Pop című stúdiólemeze. A húszas mezőnyben kilenc új jelzésű album tanyázik. Joel Brandenstein német popénekes második stúdiólemeze, a Frei a harmadik, a Provinz német indie-pop együttes első stúdióalbuma, a Wir bauten uns Amerika a negyedik, a Kansas kansasi rockzenekar 16. stúdiólemeze, a The Absence of Presence a hetedik, az U.D.O. német metálegyüttes és a Das Musikkorps der Bundeswehr német katonazenekar közös albuma, a We Are One a nyolcadik, a Depeche Mode angol szintipopegyüttes kislemezeit felvonultató sorozat újabb része, a Violator – The 12” Singles a kilencedik, a Brightest Blue (Ellie Goulding) a 12., a Closer (Joy Division) a 13., a Gaslighter (The Chicks) a 14., a Lianne La Havas (Lianne La Havas) a 20. pozíciót foglalta el.

Idehaza újra Tilinger Attila gyűjteménye, a Best of 2010–2015 a legnépszerűbb kiadvány, megszakításokkal ötödik hete vezet. A Karthago zenekar negyvenéves jubileumi koncertjének anyaga, az Együtt 40 éve!!! – Jubileumi nagykoncert – 2019. április 13. Budapest, Sportaréna (DVD-n és CD-n, különböző verziókban kapható) a második, a Powerwolf német metálegyüttes válogatásalbuma, a Best of the Blessed a 27., az Ensiferum finn folk-metál zenekar nyolcadik stúdiólemeze, a Thalassic a 28., a Disturbed chicagói metálegyüttes első stúdióalbumának, a 2000-es The Sickness címűnek az új változata (20th Anniversary Edition) a 35., az 1988-as Bright Lights, Big City (Fények, nagyváros) című film zenei korongja új verzióban, vinylen a 36., a Grateful Dead kaliforniai rockzenekar negyedik, 1970-ben kiadott stúdiólemezének, a Workingman’s Dead címűnek az új változata (50th Anniversary Deluxe Edition) a 38., az 1990-es Dick Tracy című film zenei korongja szintén új verzióban, vinylen a 40. helyen debütált.

Puha József

2020. 07. 27. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:07
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/30. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/30. hét