Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Holt rapperek társasága

Listamustra - Holt rapperek társasága

2Pac és The Notorious B.I.G. a halálukat követően gyorsan legendák lettek. Most, több mint húsz év után újabb három, fiatalon elhunyt amerikai rapper követheti őket. Menedzsmentjeik mindent megtesznek ennek érdekében, hiszen jól tudják, a halott legenda sok esetben többet hoz a konyhára, mint az élő sztár.

2Pac és The Notorious B.I.G. három-három posztumuszlemezzel járta meg az amerikai albumlista csúcsát. 2Pac (1971. június 16. – 1996. szeptember 13.) 1996 novemberében a Makaveli név alatt kiadott The Don Killuminati: The 7 Day Theory, 2001 áprilisában az Until the End of Time és 2005 januárjában a Loyal to the Game című nagylemezével, The Notorious B.I.G. (1972. május 21. – 1997. március 9.) 1997 áprilisában és májusában a Life After Death, 1999 decemberében a Born Again, valamint 2007 márciusában a Greatest Hits című korongjával állt az amerikai rangsor élén. Akárcsak e két legenda, az új generációt képviselő XXXTentacion (1998. január 23. – 2018. június 18.) is gyilkosság áldozata lett. Ő a halálát követően a Skins című albumával vezette az amerikai listát, 2018 decemberében. Az elmúlt napokban a negyedik és az ötödik halott rapper is „megérkezett” a rangsor csúcsára, egymást váltották.

Listamustra - Holt rapperek társasága

 

Sikerlemez egy kevés főszereplővel

Pop Smoke-ról mifelénk a legtöbben halálhíre világgá kürtölésekor hallottak először. 1999. július 20-án született Brooklynban. Édesanyja jamaikai, édesapja panamai származású. Ahogy az amerikai rappereknél gyakran előfordul, már gyerekként meggyűlt a baja a törvénnyel. Az általános iskolából kicsapták, engedély nélküli fegyvertartás miatt házi őrizetbe került, majd drogdíler volt, s ilyen-olyan bűncselekményekbe keveredett. Idén januárban autó eltulajdonítása miatt tartóztatták le. Egy Rolls-Royce Wraith gépkocsit kért kölcsön videóklipje forgatásához, de azt nem szolgáltatta vissza. 250 ezer dollár óvadék ellenében helyezték szabadlábra.

Pop Smoke-ot február 19-én gyilkolták meg egy Hollywood Hills-i házban. Négytagú csapat hatolt be az épületbe, ahol lelőtték. Július 10-én öt embert vettek őrizetbe a gyilkossággal kapcsolatban.

A rappernek az élete során két mixtape-je jelent meg, az első, a Meet the Woo tavaly júliusban, a második, a Meet the Woo 2 tizenkét nappal halála előtt. Rapberkekben hetekig mondogatták, hogy július elején végre mindenki meggyőződhet arról, milyen ígéretes előadó volt. A tragédiát követően a hiphoptársadalom krémje fogott össze, hogy a készülőben lévő első stúdióalbumát befejezzék. 50 Cent vezető producerként és előadóként is részt vett a munkálatokban, s rajta kívül olyan sztárok működnek közre a dalokban, mint Quavo, Lil Baby, DaBaby, Swae Lee, Future, Rowdy Rebel, Roddy Ricch, Tyga, Karol G, Lil Tjay és King Combs. A producerek is a legkeresettebbek közül kerültek ki. A július 3-án kiadott Shoot for the Stars, Aim for the Moon című nagylemez borítóján egy fekete rózsa látható. Eredetileg más fotót szántak borítóképnek, de azt le kellett cserélni, mivel nem jött be a rajongóknak.

A Shoot for the Stars, Aim for the Moon erős album, méltó emléket állít Pop Smoke-nak. Csak egy baj van vele. A sok bába közt elvész a gyerek: a legfontosabb cél marad teljesítetlen, nem igazán derül ki róla, hogy milyen ígéretes előadó volt…

 

Európát is meghódító amerikai raplemez

Juice WRLD (1998. december 2. – 2019. december 8.) a chicagói reptéren lett rosszul. Magánrepülőgéppel utazott Los Angelesből. A gépet a hatóság emberei várták, mivel arról értesültek, hogy az utasoknál drog és pisztoly van. Harminckét kiló marihuánát és három kézifegyvert foglaltak le. A drogfüggő rapper több tablettát lenyelt, így akarta azokat elrejteni, halálát az ezek következtében kialakult epilepsziás roham okozta. Pop Smoke-kal ellentétben halálakor már élvonalbeli sztár volt.

Juice WRLD harmadik stúdióalbuma, a Legends Never Die 497 ezer példánnyal (ebből 209 ezer az eladás) debütált az amerikai lista élén – ez 2020 eddigi legjobb kezdése. A lemez – az említett korongokkal ellentétben – a brit rangsorban is első lett, ami főleg az Európában is nagy népszerűségnek örvendő közreműködőknek köszönhető. A Marshmello producerrel készült Come & Go és a Halsey énekesnővel készített Life’s a Mess mifelénk is egyre nagyobb sláger, közelebb hozzák a rappert azokhoz a hallgatókhoz, akik a populárisabb vonalat kedvelik. Juice WRLD az albumán egyebek mellett rappel, énekel a kábítószer-függőségéről, szorongásairól, a belső démonaival való küzdésről, a Wishing Well című dalban pedig megjósolja saját halálát.

A rapper menedzsmentje bejelentette, hogy dokumentumfilm készül Juice WRLD életéről. További lemezek is várhatók tőle, és egy közös projekt is előkészületben van nagy példaképével, Frank Ocean énekes-producerrel. Szóval, hallunk még róla.

Forrás: Új Szó

Puha József

2020. 08. 10. 15:31

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:07
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:15
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/
Yveta Cáková 2023. 11. 06. 3:41
Jste frustrovaní a uvažujete o prodeji svých drahocenných cenností za naléhavé finance? Už se nebojte! S Půjčkou 24/7 platíte své účty a plníte své potřeby a přitom vlastníte své cennosti. Získejte od nás rychlou půjčku pomocí e-mailu: YVETACAKOVA@GMAIL.COM. Nabízíme okamžitou půjčku až 30 milionů Kč s výhodami, jako je okamžité vyplacení, minimální úrokové sazby, flexibilní možnosti splácení, 24x7 zákaznická podpora a další. Napište nám ještě dnes na email: YVETACAKOVA@GMAIL.COM Nebo WhatsApp: +420 602881346.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Holt rapperek társasága cikk képei
Listamustra - Holt rapperek társaságaListamustra - Holt rapperek társasága