Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/31. hét

Listamustra - Listamustra 2020/31. hét

Veszélyben Capital Bra uralma! Jelenleg ő a német nyelvterület első számú rappere, az utóbbi időben azonban egyre jobban veszélyezteti a trónját Apache 207. A török származású rapelőadó a héten saját magát váltotta a dalok német rangsorának csúcsán, s minden bizonnyal a jövő héten egy következő felvétellel vezet majd.

Az Unterwegs Apache 207 hatodik német listavezetője, az összessel az elmúlt egy évben uralta a mezőnyt. Tavaly szeptemberben a Roller és októberben a Wieso tust du dir das an? cíművel egy-egy, idén májusban a Fame-mel két, júniusban a Boottal egy hétig állt az élen, a héten a csúcsot elhagyó Bläulich cíművel három hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban. Első stúdióalbuma Treppenhaus címmel pénteken jelent meg, amelyről a Sie ruft a jövő heti rangsor első számú vezetőesélyese. Az ukrán–orosz származású Capital Bra is újdonsággal rukkolt elő. A Clueso német énekessel és KC Rebell kurd származású német rapperrel készített Andere Welt című zeneszáma Apache 207 szerzeménye, az Unterwegs mögé, a második helyre iratkozott fel. Capital Bra eddig huszonegy slágerrel járta meg a német lista élét.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – DaBaby featuring Roddy Ricch: Rockstar

Egyesült Királyság – Joel Corry featuring MNEK: Head & Heart

Németország – Apache 207: Unterwegs

Magyarország – Topic & A7S: Breaking Me

 

Taylor Swift három felvétele a brit TOP 10-ben

Az USA-ban megszakítással hetedik hete két amerikai rapper, DaBaby és Roddy Ricch zeneszáma, a Rockstar az első. Az élmezőnyben két újdonság, egy új belépő és egy visszatérő szerepel. DJ Khaled New Orleans-i születésű producer készülő, Khaled Khaled című nagylemezének két előhírnöke, a Popstar a harmadik, a Greece a nyolcadik pozícióban kezdett, mindkettőben Drake kanadai hiphopsztár működik közre. Chris Brown virginiai énekes és Young Thug georgiai rapper szerzeménye, a Go Crazy tizenkilenc helyet ugorva a tizedik. Harry Styles angol énekes dala, a Watermelon Sugar négy pozíciót javítva a hetedik, s ezzel újra beállította eddigi legjobb helyezését.

A brit rangsort második hete Joel Corry angol producer és MNEK angol énekes slágere, a Head & Heart uralja. Egy másik angol producer, Nathan Dawe és KSI angol rapper felvétele, a Lighter (a szintén angol Ella Henderson is énekel benne) a negyedik pozícióban rajtolt. Taylor Swift pennsylvaniai énekesnő a brit albumlista csúcsán indító nyolcadik, Folklore című stúdiólemezéről a Cardigan a hatodik, az Exile (featuring Bon Iver) a nyolcadik, a The 1 a tizedik helyen landolt.

A német tízes mezőnyben a fent említett zeneszámok (Apache 207: Unterwegs, Capital Bra x Clueso x KC Rebell: Andere Welt) mellett további két újdonság található. Ufo361 török származású német rapper és Sonus030 német–indiai producer szerzeménye, a Shit Changed a bronzérmes, a KitschKrieg német producercsapat Bonez MC német rapperrel és a gyilkosság miatt börtönbüntetését töltő Vybz Kartel jamaikai énekessel készített dala, az International Criminal a hatodik pozíciót szerezte meg.

A hazai rádióállomások hatodik hete a nyár egyik vezető slágerét, Topic német producer és A7S svéd énekes Breaking Me című felvételét játsszák a legsűrűbben – a zeneszám visszatért a Single Top 40 élére, megszakításokkal negyedik hete vezet. A mezőnyben kilenc új jelzésű szerzemény van. Kygo szingapúri születésű norvég producer Tina Turner amerikai születésű svájci énekesnő 1984-es What’s Love Got to Do with It című slágeréből készült remixe a negyedik, a Hooligans dala, az Evolúció a nyolcadik, a Tankcsapdáé, a Plasztik József a tizedik, a Popstar (DJ Khaled featuring Drake) a 25., Apparat német elektronikus zenész 2011-es felvétele, a Goodbye a 33., a Bon Jovi New Jersey-i rockzenekar újdonsága, a Do What You Can a 34., Dedmani (Marsalkó Dávid) és Szécsi Böbe zeneszáma, a Felfallak a szájmaszkkal a 36., Delta Goodrem ausztrál énekesnő szerzeménye, a Paralyzed a 37., Kylie Minogue ausztrál–angol énekesnő november 6-án érkező Disco című 15. stúdióalbumának beharangozója, a Say Something a 38. helyen debütált.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Juice WRLD: Legends Never Die

Egyesült Királyság – Taylor Swift: Folklore

Németország – Fantasy: 10.000 bunte Luftballons

Magyarország – Attila: Best of 2010–2015

 

Taylor Swift ötödik brit listavezető albuma

Az amerikai piacon Juice WRLD (1998. december 2. – 2019. december 8.) harmadik stúdiólemeze, a Legends Never Die iránt a második héten hatvanhét százalékkal csökkent a kereslet, de még így is a rangsor csúcsán maradt. A TOP 10-ben egy újdonságra lelünk: az 1989-ben alakult Dixie Chicks dallasi countryegyüttes– amely június 25-től The Chicks néven működik – nyolcadik stúdióalbuma, a Gaslighter (a legutóbbit, a Taking the Long Way címűt még 2006 májusában adta ki a lánytrió) 84 ezer példánnyal (71 ezer az eladás) a bronzérmes pozíciót foglalta el. A listán tartózkodás huszadik hetében harminchét helyet száguldva a hatodikon kötött ki Jhené Aiko Los Angeles-i énekesnő harmadik stúdiólemeze, a Chilombo, annak köszönhetően, hogy július 17-én Deluxe-változatban került forgalomba, új felvételekkel kiegészítve.

Az Egyesült Királyságban – ahogy fent írtuk – Taylor Swift nyolcadik stúdióalbuma, a Folklore nyitott az élen. Az énekesnő az előző négy nagylemezével, a tavalyi Lover, a 2017-es Reputation, a 2014-es 1989 és a 2012-es Red cíművel is első volt, mind a néggyel egy hétig uralta a mezőnyt. Az egykori Boyzone-ban ismertté vált Ronan Keating ír énekes szólóban készített 11. stúdióalbuma, a Twenty Twenty a második, a Neck Deep walesi pop-punk zenekar negyedik stúdiólemeze, az All Distortions Are Intentional a negyedik, Logic marylandi rapper hatodik stúdióalbuma, a No Pressure a 11., egy másik rapper, az ausztrál The Kid LAROI első mixtape-je, a F*ck Love a 12. pozícióba érkezett meg.

A német élmezőnyben hét új jelzésű korong tanyázik. A Fantasy német duó 11. stúdiólemeze, a 10.000 bunte Luftballons az első, a Ruffiction német raptrió hetedik albuma, a Hassmaske a második, a LaBrassBanda fúvószenészekből álló német együttes nyolcadik nagylemeze, a Danzn a harmadik, Juri orosz–afgán származású német rapper ötödik stúdióalbuma, a Bratans aus Favelas 2 a negyedik, Luciano mozambiki származású német rapper negyedik stúdiólemeze, az Exot a hatodik, a Primal Fear német metálzenekar 13. stúdióalbuma, a Metal Commando a hetedik, a Folklore (Taylor Swift) a nyolcadik helyen startolt.

Nálunk megszakításokkal hatodik hete Tilinger Attila válogatáslemeze, a Best of 2010–2015 a legnépszerűbb kiadvány. A negyvenes mezőnyben hét új jelzésű album szerepel. Lianne La Havas jamaikai–görög származású angol énekesnő harmadik stúdiólemeze, a Lianne La Havas a hetedik, a Joy Division angol punk-rock együttes második, egyben utolsó stúdióalbumának, az 1980-as Closer címűnek a felújított változata (40th Anniversary Edition) a 13., az NCT 127 tíztagú dél-koreai fiúcsapat második dél-koreai stúdiólemezének, a márciusban megjelent Neo Zone címűnek a májusban kiadott új verziója, a Neo Zone: The Final Round a 15., négy amerikai dzsesszzenész: Joshua Redman szaxofonos Brad Mehldau zongorista, Christian McBride basszusgitáros és Brian Blade dobos albuma, a RoundAgain a 19., a WayV héttagú kínai fiúcsapat első stúdiólemeze, az Awaken the World a 22., az ugyancsak héttagú BTS dél-koreai fiúcsapat 2017-es albuma, a You Never Walk Alone – a 2016-os Wings című nagylemez négy dallal kiegészített változata – a 34., az Itzy öttagú dél-koreai lánycsapat 2019-es ötszámos EP-je, az It’z Icy a 38. pozícióba iratkozott fel.

Puha József

2020. 08. 03. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:07
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:15
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/31. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/31. hét