Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/33. hét

Listamustra - Listamustra 2020/33. hét

A nyár eddigi legnagyobb zenei meglepetése Harry Styles amerikai győzelme. Az angol énekes Watermelon Sugar című slágere hét helyet javítva foglalta el a Hot 100 csúcsát, a rangsorban tartózkodás huszadik hetében.

Lehet, sokan furcsállják, hogy ezt ilyen nagy meglepetésnek tartom, hiszen Harry Styles világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. Az USA-ban az első szólólemezéből, a 2017 májusában megjelent Harry Styles címűből eddig 386 ezer példányt értékesítettek, a második, a tavaly decemberben kiadott Fine Line 653 667 eladott példánynál tart. A Watermelon Sugar amerikai győzelme javarészt azért meglepő, mivel ez hivatalosan már a negyedik dal a Fine Line című albumról – a Hot 100 listán az első, a Lights Up a 17., a második, az Adore You a hatodik, a harmadik, a Falling a 62. pozícióig jutott. Az énekes eddig az első nagylemezén található Sign of the Times című zeneszámával tanyázott a legmagasabban a rangsorban, ez a negyedik helyig vitte. Harry Styles a 2010-ben alakult, majd 2016-ban a működését felfüggesztett One Direction angol–ír fiúcsapatban vált ismertté (először öttagú volt, Zayn Malik 2015 márciusában lépett ki), amelynek szintén óriási rajongótábora volt (és tulajdonképpen van a mai napig) az USA-ban. Ott a fiúknak listavezető felvételük ugyan nem volt, a legmagasabban a 2013-as Best Song Ever cíművel szerepeltek, az ezüstérmes pozícióban. További öt szerzeménnyel: a What Makes You Beautiful, a Live While We’re Young, a Story of My Life, a Drag Me Down és a Perfect cíművel járták meg az élmezőnyt.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Harry Styles: Watermelon Sugar

Egyesült Királyság – Joel Corry featuring MNEK: Head & Heart

Németország – Jawsh 685 & Jason Derulo: Savage Love (Laxed – Siren Beat)

Magyarország – Majka, Curtis, Nika: A csúcson túl

 

A nyár vezető slágere a német rangsor élén

Az amerikai Hot 100 második helyén két rapper, az ohiói születésű, Észak-Karolinában élő DaBaby és a kaliforniai Roddy Ricch zeneszáma, a listát hét hétig vezető Rockstar, a harmadikon újabb rapperek, a Kentucky állambeli Jack Harlow, DaBaby, a kanadai Tory Lanez és a New Orleans-i Lil Wayne található Harlow felvétele, a Whats Poppin remixével. A TOP 10-ben egy újdonság van, a tizennyolc éves Billie Eilish Los Angeles-i énekesnő a My Future című szerzeménnyel a hatodik pozícióban debütált. A múlt heti első, a pennsylvaniai születésű, Nashville-ben élő Taylor Swift dala, a Cardigan a nyolcadik helyen kötött ki.

A brit mezőnyt negyedik hete Joel Corry angol producer és fitneszedző, valamint MNEK angol énekes slágere, a Head & Heart uralja. A tízes mezőnyben egy-egy újdonságra és új belépőre lelünk. Két amerikai rapperlány, a trinidadi–dominikai származású, New Yorkban élő Cardi B és a texasi Megan Thee Stallion zeneszáma, a WAP a negyedik pozícióban nyitott. Egy hét megszakítással ötödik hete tanyázik a rangsorban az idén februárban húszévesen meggyilkolt Pop Smoke New York-i születésű rapper és egy másik New York-i rapper, a tizenkilenc éves Lil Tjay a Mood Swings című felvétellel, amely megfelezve helyezését a nyolcadik.

A brit listán három hétig volt első, az amerikain három pozíciót előlépve a hetedik, a németen, a rangsorban tartózkodás kilencedik hetében átvette a vezetést Jawsh 685 új-zélandi producer és Jason Derulo haiti származású floridai énekes slágere, a Savage Love (Laxed – Siren Beat). A KitschKrieg német producertrió és Jamule spanyol–libanoni származású német rapper szerzeménye, az Unterwegs (semmi köze Apache 207 az ötödik helyen lévő Unterwegs című dalához) a harmadik, Samra libanoni származású német rapper zeneszáma, a 24 Stunden a negyedik, két további német rapper, a kurd származású KC Rebell és a török származású Summer Cem felvétele, a QN a kilencedik pozícióban startolt.

A múlt héten a hazai Single Top 40 13. helyén indított Majka, Curtis és Nika slágere, A csúcson túl, a héten a rangsor élére ugrott. A mezőnyben tizenegy új belépő szerepel. A TikTok videómegosztó közösségi hálózaton taroló új zenei őrület, a Mi Pan Su Su Sum a nyolcadik, 6ix9ine New York-i rapper szerzeménye, a Punani a 10., Ava Max albán származású wisconsini énekesnő dala, a Who’s Laughing Now (a szeptember 18-án megjelenő Heaven & Hell című első stúdióalbumának újabb beharangozója) a 13., a (G)I-dle hattagú dél-koreai lánycsapat zeneszáma, a Dumdi Dumdi a 15., Taemin dél-koreai énekes felvétele, a 2 Kids a 17., a Dir En Grey japán metálzenekar szerzeménye, az Ochita Koto no Aru Sora a 20., a My Future (Billie Eilish) a 27., a brit listavezető Head & Heart (Joel Corry featuring MNEK) a 29., The Weeknd kanadai énekes slágere, az In Your Eyes a 35., ByeAlex és a Slepp újdonsága, az Emlékszem (vagy…) a 38., a Cairo poptrió 2005-ös dala, az Angyal a 39. pozíciót szerezte meg. A rádióállomásaink műsoraiban nyolcadik hete Topic német producer és A7S (Alexander Tidebrink) svéd énekes zeneszáma, a Breaking Me csendül fel a legtöbbször.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Folklore

Egyesült Királyság – Taylor Swift: Folklore

Németország – Deep Purple: Whoosh!

Magyarország – Attila: Best of 2010–2015

 

Új stúdióalbum öreg rockerektől

Az USA-ban Taylor Swift nyolcadik stúdiólemeze, a Folklore iránt a második héten nyolcvannégy százalékkal csökkent a kereslet, mégis megőrizte vezető helyét, 135 ezer példánnyal uralja a mezőnyt. Ha csak az eladást vesszük alapul, akkor a visszaesés még nagyobb, kilencvenöt százalékos, ezúttal 30 ezer példány fogyott el belőle. Az oroszlánkirály tavaly júliusban bemutatott fotorealisztikus CGI-változatának The Lion King: The Gift című albuma az ezüstérmes pozícióban kezdett, és hét hétig tartózkodott a rangsorban. Most a tizedik helyre jött vissza, annak köszönhetően, hogy kiadták Deluxe-verzióban, három új felvétellel kiegészítve. Két, szebb időket is megélt, leginkább a kilencvenes évek második felében és közvetlenül az ezredforduló után hódító énekesnő is megérkezett a listára: az amerikai Brandy a hetedik, B7 című stúdiólemezével a 12., a kanadai Alanis Morissette (magyar gyökerekkel is rendelkezik) a kilencedik, Such Pretty Forks in the Road című stúdióalbumával a 16. pozícióban landolt.

Az Egyesült Királyságban harmadik hete a Folklore (Taylor Swift) vezet. A pszichedelikus popzenét játszó Glass Animals oxfordi együttes harmadik stúdiólemeze, a Dreamland a második, az 1968-ban alakult és 1976-ig működött, majd 1984-ben újjáalakult Deep Purple angol rockzenekar 21. stúdióalbuma, a Whoosh! a negyedik helyre iratkozott fel.

Németországban a Whoosh! (Deep Purple) a csúcson rajtolt. Az élmezőnyben még hat új jelzésű korongot találunk. A Frei.Wild dél-tiroli német rockegyüttes mellékprojektje, a Brüder4Brothers első stúdiólemeze, a Brotherhood a második, a KitschKrieg producertrió a német rapzene népszerű előadóival készített első stúdióalbuma, a KitschKrieg a harmadik, a BTS héttagú dél-koreai fiúcsapat elsősorban a japán piacra készült stúdiólemeze, a Map of the Soul: 7 – The Journey a hatodik, a Zugezogen Maskulin német hiphopduó negyedik stúdióalbuma, a 10 Jahre Abfuck a hetedik, a MusikApostel német poptrió nagylemeze, a Das Beste a nyolcadik, Oonagh (Senta-Sofia Delliponti) német énekesnő gyűjteménye, a Best of a tizedik pozíciót foglalta el.

Nálunk továbbra is, megszakításokkal nyolcadik hete Tilinger Attila válogatásalbuma, a Best of 2010–2015 a legnépszerűbb hanghordozó, megelőzve a második helyen álló Nagy Házibuli Lemez harmadik részét és a Karthago a harmadikon lévő Együtt 40 éve!!! – Jubileumi nagykoncert – 2019. április 13. Budapest, Sportaréna című koncertkiadványát. A TXT (Tomorrow X Together) öttagú dél-koreai fiúcsapat hatdalos EP-je, a The Dream Chapter: Eternity a 31. pozícióban debütált, a negyvenes mezőny egyetlen újdonságaként.

Puha József

2020. 08. 17. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:06
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:16
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/33. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/33. hét