Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/34. hét

Listamustra - Listamustra 2020/34. hét

Két héttel Taylor Swift slágere, a Cardigan rajt-cél győzelme után máris itt a következő olyan dal, amely szintén az amerikai Hot 100 csúcsán kezdte meg a szereplését. Az előadója napjaink két vezető női rappere, Cardi B és Megan Thee Stallion. A WAP idén már a hetedik, a rangsor történetében pedig a 42. olyan szerzemény, amely az élen debütált.

A trinidadi anya és dominikai apa gyermekeként New Yorkban született, huszonhét éves Cardi B a WAP előtt három zeneszámmal vezette már az amerikai listát: 2017-ben a Bodak Yellow (Money Moves) cíművel három, 2018-ban a két reggaetonénekessel, a Puerto Ricó-i Bad Bunnyval és a kolumbiai J Balvinnal készült I Like It cíművel egy hétig uralta a mezőnyt, valamint szintén 2018-ban a Maroon 5 Los Angeles-i popegyüttes Girls Like You című felvételének a közreműködőjeként hét hétig volt első. Az idén befutott, huszonöt éves, texasi Megan Thee Stallion is megjárta már az amerikai rangsor csúcsát: május végén és június elején egy hétig vezetett a Savage című szerzeménye a szintén Texasban született Beyoncé közreműködésével készített remixével.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Cardi B featuring Megan Thee Stallion: WAP

Egyesült Királyság – Joel Corry featuring MNEK: Head & Heart

Németország – Jawsh 685 & Jason Derulo: Savage Love (Laxed – Siren Beat)

Magyarország – Blackpink: How You Like That

 

Őrzik vezető helyüket a nyár slágerei

Az USA-ban a WAP (Cardi B featuring Megan Thee Stallion) mögött két korábbi első, az ezüstérmes pozícióban a mezőnyt hét hétig uraló Rockstar (DaBaby featuring Roddy Ricch), a bronzérmesben a Blinding Lights (The Weeknd) található, amely négy hétig állt az élen. Az élmezőnyben a WAP mellett még egy újdonságra lelünk: Juice Wrld (1998–2019) amerikai rapper zeneszáma, a kanadai The Weeknd popénekes közreműködésével készült Smile a nyolcadik helyen nyitott. A rangsorban tartózkodás 28. hetében belépett a legnépszerűbbek közé, egy pozíciót javítva a tizedik Lewis Capaldi felvétele, a Before You Go. A skót sztár a Someone You Loved című szerzeményével tavaly novemberben három hétig vezetett.

A brit mezőnyt ötödik hete Joel Corry angol producer és fitneszedző, valamint MNEK angol énekes slágere, a Head & Heart uralja. A második helyen, kettőt előlépve a WAP (Cardi B featuring Megan Thee Stallion), a harmadikon, harmadik hete Nathan Dawe angol producer, KSI angol rapper és Ella Henderson angol énekesnő dala, a Lighter tanyázik. A negyedik pozícióba iratkozott fel Drake zeneszáma, a Lil Durk chicagói rapperrel készített Laugh Now Cry Later, amellyel a kanadai hiphopsztár a készülő, Certified Lover Boy című hatodik stúdióalbumát harangozza be.

Németországban második hete Jawsh 685 új-zélandi producer és Jason Derulo haiti származású floridai énekes felvétele, a Savage Love (Laxed – Siren Beat) az első. A második helyen, egyet javítva a KitschKrieg német producertrió és Jamule spanyol–libanoni származású német rapper dala, az Unterwegs (a Seeed német reggae-zenekar és CeeLo Green amerikai énekes 2005-ös Aufstehn! című szerzeményének az átdolgozása), a harmadikon a tízes mezőny egyetlen újdonsága, Ufo361 török származású német rapper zeneszáma, a Playlist van.

Hat héttel ezelőtt a magyar Single Top 40 bronzérmes pozíciójában landolt a Blackpink dél-koreai lánykvartett felvétele, a How You Like That, aztán elhagyta a mezőnyt, s most visszajött, egyenesen a lista csúcsára. A rangsorban hét új jelzésű dal szerepel. Wes kameruni zenész 1997-es slágere, az Alane Robin Schulz német producer remixében a 12., az erdélyi Gyergyószentmiklósról indult Bagossy Brothers Company szerzeménye, a Fekszünk a strandon a 22., a WAP (Cardi B featuring Megan Thee Stallion) a 23., Purple Disco Machine német producer és a Sophie & The Giants angol együttes zeneszáma, a Hypnotized a 27., a Walk the Moon ohiói pop-rock zenekar 2017-es felvétele, a Lost in the Wild a júliusban bemutatott A csókfülke 2. (The Kissing Booth 2) című filmből a 32., a Kaoma 1989-es világslágere, a Lambada a 36., Rosalía spanyol énekesnő és Travis Scott texasi rapper dala, a TKN a 38. helyet szerezte meg. A rádióállomásaink kilencedik hete Topic német producer és A7S svéd énekes Breaking Me című slágerét játsszák a legsűrűbben.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Folklore

Egyesült Királyság – Biffy Clyro: A Celebration of Endings

Németország – Fynn Kliemann: Pop

Magyarország – Attila: Best of 2010–2015

 

Rockzenei újdonságok a brit TOP 10-ben

Az amerikai piacon harmadik hete a pennsylvaniai születésű, Nashville-ben élő Taylor Swift nyolcadik stúdióalbuma, a Folklore a legnépszerűbb hanghordozó – ezúttal 136 ezer példánnyal vezet, amelyből 67 ezer az eladás. Ez az adat, főleg az értékesítési, jobb, mint a múlt heti, annak köszönhetően, hogy az anyag időközben CD-n is megjelent. Az élmezőnyben három új jelzésű korong található. Luke Bryan georgiai születésű, Nashville-ben élő countryzenész hetedik stúdiólemeze, a Born Here Live Here Die Here 65 ezer példánnyal (48 ezer az eladás) az ötödik, a pszichedelikus popzenét játszó Glass Animals angol együttes harmadik stúdióalbuma, a Dreamland 60 ezerrel (43 ezer az értékesítés) a hetedik, NLE Choppa memphisi rapper (az édesanyja jamaikai, az édesapja afroamerikai) első stúdiólemeze, a Top Shotta 36 ezerrel (9 ezer az eladás) a tizedik pozíciót foglalta el. Rod Wave floridai énekes második stúdióalbuma, az április 3-án kiadott Pray 4 Love Deluxe-változatban került forgalomba, tizenegy új szerzeménnyel, aminek hatására tizenkilenc helyet ugorva a negyediken kötött ki.

Az Egyesült Királyságban a Biffy Clyro kilencedik stúdiólemeze, az A Celebration of Endings startolt az élen, 26 161 példánnyal, amelyből 20 019 az értékesítés. A skót rockzenekarnak ez a harmadik korongja a brit rangsor csúcsán, a 2013-as Opposites és a 2016-os Ellipsis című stúdióalbumaival is első volt. A tízes mezőnyben további három újdonságra lelünk. A Sea Girls londoni indie-rock együttes első stúdiólemeze, az Open Up Your Head a bronzérmes, a Manic Street Preachers walesi rockzenekar énekes-gitárosának, James Dean Bradfieldnek a második szólóalbuma, az Even in Exile a hatodik, a Levellers brightoni rockegyüttes 12. stúdiólemeze, a Peace a nyolcadik pozícióba érkezett meg.

Szokatlan utat jár be a német listán Fynn Kliemann német zenész második stúdióalbuma, a Pop. Tizenegy héttel ezelőtt az élen rajtolt, majd négy hete visszatért oda. A múlt héten nem jegyezték a százas mezőnyben, s most ismét első. A TOP 10-ben négy újdonság tanyázik. Az egykori Caught in the Act fiútrióban ismertté vált Eloy de Jong holland énekes második szólólemeze, az Auf das Leben – fertig – los! a második, az A Celebration of Endings (Biffy Clyro) a negyedik, Beatrice Egli svájci popénekesnő válogatásalbuma, a Bunt – Best of az ötödik, John Williams amerikai zeneszerző-karmester, a Wiener Philharmoniker bécsi zenekar és Anne-Sophie Mutter német hegedűművész koncertkiadványa, a John Williams in Vienna a hetedik helyen kezdett.

Idehaza megszakításokkal kilencedik hete Tilinger Attila válogatáslemeze, a Best of 2010–2015 áll a rangsor csúcsán. A negyvenes mezőnyben négy új jelzésű korong van. Az 1968-ban alakult és 1976-ig működött, majd 1984-ben újjáalakult Deep Purple angol rockegyüttes 21. stúdióalbuma, a Whoosh! a bronzérmes, a BTS héttagú dél-koreai fiúcsapat elsősorban a japán piacra készült stúdiólemeze, a Map of the Soul: 7 – The Journey a negyedik, egy másik dél-koreai fiúcsapat, a nyolctagú Ateez hétszámos EP-je, a Zero : Fever Part.1 a kilencedik, Dee Snider New York-i metálzenész negyedik szólóalbuma, a 2018-as For the Love of Metal a 26. pozícióban debütált.

Puha József

2020. 08. 24. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:05
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:17
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/34. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/34. hét