Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/36. hét

Listamustra - Listamustra 2020/36. hét

Nincs megállás! Két héttel a két amerikai rapperlány, Cardi B és Megan Thee Stallion slágere, a WAP rajt-cél győzelme után újabb dal kezdte meg az első helyen az amerikai Hot 100 rangsorban való szereplését. A berobbant Dynamite előadója az egyre jobban terjedő K-pop (Korean pop) stílus vezető együttese, a BTS.

A héttagú fiúcsapat eddig az On című zeneszámmal tanyázott a legmagasabban az USA-ban – az is már az első héten beállította a csúcspozícióját, márciusban a negyedik helyen indított. A Dynamite a Hot 100 történetében a 43., 2020-ban pedig a nyolcadik olyan szerzemény, amely az élen debütált. Ez idén eddig a Toosie Slide (az előadó Drake), a The Scotts (The Scotts, Travis Scott & Kid Cudi), a Stuck with U (Ariana Grande & Justin Bieber), a Rain on Me (Lady Gaga & Ariana Grande), a Trollz (6ix9ine & Nicki Minaj), a Cardigan (Taylor Swift) és az említett WAP (Cardi B featuring Megan Thee Stallion) című felvételeknek jött össze.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – BTS: Dynamite

Egyesült Királyság – Cardi B featuring Megan Thee Stallion: WAP

Németország – KitschKrieg featuring Jamule: Unterwegs

Magyarország – BTS: Dynamite

 

A WAP a brit rangsorban is első lett

Az Amerikai Egyesült Államokban a Dynamite (BTS) egy-egy pozícióval hátrébb lökte a múlt heti első öt helyezettet: a WAP (Cardi B featuring Megan Thee Stallion) az ezüstérmes, a Laugh Now Cry Later (Drake featuring Lil Durk) a bronzérmes, a Rockstar (DaBaby featuring Roddy Ricch) a negyedik, a Blinding Lights (The Weeknd) az ötödik, a Whats Poppin remixe (Jack Harlow featuring DaBaby, Tory Lanez & Lil Wayne) a hatodik pozícióban található.

Az Egyesült Királyságban hat hét után trónfosztott lett Joel Corry angol producer és MNEK angol énekes slágere, a Head & Heart. Némi meglepetésre a WAP foglalta el a csúcsot, amely három héttel ezelőtt a negyedik helyen landolt, két hete és a múlt héten második volt. Mindkét előadójának ez az első listavezetője Európa legfontosabb zenepiacán. Cardi B eddig Ed Sheeran zeneszáma, a South of the Border közreműködőjeként (Camila Cabello is hallható benne) járt a legmagasabban, a negyedik pozícióban, Megan Thee Stallion pedig a Savage című szerzeményével, a bronzérmesben. Hét helyet javítva a negyedik két rapper-énekes: a San Franciscó-i 24kGoldn és a Puerto Ricó-i születésű, Texasban élő Iann Dior felvétele, a Mood. A legmagasabban nyitó újdonság, Calvin Harris skót lemezlovas-producer The Weeknd kanadai popénekessel készült dala, az Over Now a 33. pozícióban van.

Németországban a rangsorban tartózkodás negyedik hetében átvette a vezetést a KitschKrieg berlini producertrió és Jamule spanyol–libanoni származású, német rapper slágere, az Unterwegs, amelynek eredetijét a Seeed berlini reggae-zenekar és CeeLo Green amerikai énekes készítette 2005-ben Aufstehn! címmel. A Mood (24kGoldn featuring Iann Dior) a 38. helyről a negyedikre ugrott. A tízes mezőnyben három újdonságra lelünk. Két német rapper: Kontra K és a kurd származású AK Ausserkontrolle zeneszáma, a Sirenen az ötödik, Shindy görög származású, német rapper és OZ svájci producer szerzeménye, a Morning Sun a nyolcadik, Samra libanoni származású, német rapper felvétele, a Lebst du noch a kilencedik pozíciót szerezte meg. Két olasz producer-énekes: LA Vision és Gigi D’Agostino dala, a Hollywood hat helyet előlépve a tizedik.

A hazai Single Top 40 élén is a Dynamite (BTS) startolt. A mezőnyben további négy új jelzésű zeneszám szerepel. Két amerikai énekesnő: a New York-i Mariah Carey és a New Jersey-i Ms. Lauryn Hill (az egykori The Fugees frontasszonya) a Save the Day című szerzeménnyel a 23., az Irie Maffia és Fluor felvétele, a Pont olyan, mint rég (A Balaton dala) a 33., Mena Keys 2009-es zeneszáma, az Earth Bound a 36., két énekes: az angol Sam Smith és a nigériai Burna Boy szerzeménye, a My Oasis a 39. pozícióba iratkozott fel. A rádióállomásaink változatlanul, 11. hete Topic német producer és A7S svéd énekes Breaking Me című slágerét játsszák a legtöbbször.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Folklore

Egyesült Királyság – Nines: Crabs in a Bucket

Németország – Metallica & San Francisco Symphony: S&M2

Magyarország – Attila: Best of 2010–2015

 

Kilenc újdonság a német élmezőnyben

Az amerikai rangsort továbbra is, ötödik hete a pennsylvaniai születésű, Nashville-ben élő Taylor Swift popénekesnő nyolcadik stúdióalbuma, a Folklore uralja. Ezúttal 98 ezer példánnyal áll a csúcson, ebből 52 ezer az eladás. Nas New York-i rapper 13. stúdiólemeze, a King’s Disease 47 ezer példánnyal (18 ezer az értékesítés) az ötödik, a pop-rockot játszó The Killers Las Vegas-i együttes hatodik stúdióalbuma, a múlt héten a brit lista élén rajtoló Imploding the Mirage 37 ezerrel (30 ezer az eladás) a nyolcadik helyre érkezett meg.

A brit TOP 10 első felét új jelzésű korongok adják. A csúcson Nines harmadik stúdiólemeze, a Crabs in a Bucket kezdett, 13 594 példánnyal. Az angol rapper előző két stúdióalbumának, a 2018-as Crop Circle-nek az ötödik, a 2017-es One Foot Outnak a negyedik volt a csúcspozíciója. A Metallica Los Angeles-i metálzenekar és a San Franciscó-i szimfonikusok második közös koncertlemeze, az S&M2 (az első, az S&M 1999 novemberében jelent meg) a második, Gregory Porter kaliforniai dzsessz-bluesénekes hatodik stúdióalbuma, az All Rise a harmadik, a két angol testvér: Guy Lawrence és Howard Lawrence alkotta Disclosure elektrozenei duó harmadik stúdiólemeze, az Energy a negyedik (az előző kettő, a 2015-ös Caracal és a 2013-as Settle listavezető volt), Katy Perry kaliforniai popénekesnő hatodik stúdióalbuma, a Smile az ötödik helyen indított.

A német rangsor élén a Metallica és a San Francisco Symphony dupla lemeze (S&M2) debütált. Újdonságként az Unantastbar dél-tiroli rockegyüttes nyolcadik stúdióalbuma, a Wellenbrecher az ezüstérmes, a Giant Rooks német indie-popzenekar első stúdiólemeze, a Rookery a bronzérmes, Edo Saiya kölni rapper idei második stúdióalbuma, a lunaR a negyedik, GReeeN német rap- és reggae-zenész harmadik stúdiólemeze, a Highland az ötödik, az 1979-től aktív, Dieter Meier és Boris Blank alkotta Yello svájci elektronikus duó 14. stúdióalbuma, a Point a hatodik, a Callejon düsseldorfi metálegyüttes kilencedik stúdiólemeze, a Metropolis a hetedik, Gregory Porter korongja (All Rise) a nyolcadik, Dame osztrák rapper EP-je, a Rock a tizedik pozíciót foglalta el.

Nálunk visszatért a csúcsra Tilinger Attila válogatásalbuma, a Best of 2010–2015 – megszakításokkal tizedik hete vezet. A második helyen a Nagy Házibuli Lemez harmadik része, a harmadikon az Ossian stúdióalbuma, a Csak a jót van. A Pokolgép metálzenekar 35 – Jubileumi koncert című DVD-je a 12. pozícióban tanyázik, a negyvenes mezőny egyetlen új jelzésű kiadványaként.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2020. 09. 07. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Alex 2022. 08. 30. 16:43
jó az oldal,jöhetnének frisseb hírek
DD 2022. 10. 31. 11:04
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:14
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/36. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/36. hét