Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2020/37. hét

Listamustra - Listamustra 2020/37. hét

Post Malone és The Weeknd egy-egy slágere az elhúzódó sikerüknek köszönhetően pályáznak 2020 legnépszerűbb dala címére az USA-ban. A Circles még tavaly augusztus végén jelent meg, és felállított egy komoly rekordot, a november végén kiadott Blinding Lights pedig esélyes arra, hogy azt megdöntse.

Post Malone New York-i születésű, Los Angelesben élő rapper-énekes Circles című szerzeménye harminckilenc hétig tanyázott az amerikai Hot 100 élmezőnyében. A korábbi rekordot három zeneszám: a Shape of You (az előadó Ed Sheeran), a Girls Like You (Maroon 5 featuring Cardi B) és a Sunflower (Post Malone & Swae Lee) tartotta, ezek harminchárom hétig szerepeltek a TOP 10-ben. The Weeknd kanadai popénekes Blinding Lights című felvétele ugyan még csak 29. hete található a tízes mezőnyben (a héten az ötödik), de az előrejelzések szerint még hetekig ott maradhat. A Circles megszakítással, tavaly novemberben és decemberben, valamint idén januárban három hétig, a Blinding Lights szintén megszakítással, áprilisban és májusban négy hétig állt a rangsor élén.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – BTS: Dynamite

Egyesült Királyság – Cardi B featuring Megan Thee Stallion: WAP

Németország – Bonez MC: Fuckst mich nur ab

Magyarország – BTS: Dynamite

 

Világszerte feltörekvőben a Mood

Az Amerikai Egyesült Államokban megőrizte vezető helyét a BTS slágere, a Dynamite. Ez idén a nyolcadik szerzemény, amely a csúcson nyitott, viszont csak a második – Cardi B és Megan Thee Stallion zeneszáma, a WAP után –, amely a második héten is első. Az élmezőnyben egy új belépőre lelünk. A rangsorban tartózkodás negyedik hetében négy pozíciót javítva a nyolcadik két rapper-énekes: a San Franciscó-i 24kGoldn és a Puerto Ricó-i születésű, Texasban élő Iann Dior felvétele, a Mood.

A brit listát második hete a WAP (Cardi B featuring Megan Thee Stallion) uralja. A Mood (24kGoldn featuring Iann Dior) két helyet előlépve a második. A TOP 10-ben két új belépő van. Az angol Paul Woolford és az amerikai Diplo producerek, valamint Kareen Lomax amerikai énekesnő dala, a Looking for Me négyet javítva a nyolcadik, a Tennessee államból származó Miley Cyrus készülő, hetedik stúdióalbuma, a She Is Miley Cyrus első előhírnöke, a Midnight Sky hetet ugorva a tizedik. A legmagasabban rajtoló újdonság, Sigala angol producer és James Arthur angol énekes (a brit The X Factor kilencedik, 2012-es sorozatának győztese) szerzeménye, a Lasting Lover a 27. pozícióba érkezett meg.

Németországban a Mood (24kGoldn featuring Iann Dior) – akárcsak a brit rangsorban – két helyet javítva a második. A tízes mezőnyben három új jelzésű zeneszám tanyázik, németektől. Bonez MC rapper felvétele, a Fuckst mich nur ab a lista élén, Ufo361 török származású rapper és Sonus030 indiai származású producer dala, a Games a negyedik, Elif török származású énekesnő és Samra libanoni származású rapper szerzeménye, az Augen zu a kilencedik pozícióban debütált.

A magyar Single Top 40 csúcsán nincs változás, második hete a Dynamite (BTS) vezet. A mezőnyben tíz új jelzésű zeneszám szerepel. A Blackpink dél-koreai lánykvartett és Selena Gomez texasi énekesnő felvétele, az Ice Cream a hatodik, a Biffy Clyro skót rockzenekar két átdolgozásdalát, a The Modern Leper (Frightened Rabbit Cover) és a Modern Love (David Bowie Cover) címűt tartalmazó kislemeze, a Moderns a kilencedik, az Alphaville német szintipopegyüttes 1984-es slágere, a Sounds Like a Melody a 13., a The Baddest a K/DA virtuális lánykvartett – valójában a (G)I-dle hattagú dél-koreai lánycsapat –, Bea Miller New York-i énekesnő és Wolftyla koreai–afroamerikai énekesnő előadásában a League of Legends című videójátékból a 21., Herceg, Opitz Barbi és Burai Krisztián a Cha cha cha című szerzeménnyel a 29., Kyle Watson dél-afrikai producer és Kylah Jasmine énekesnő 2018-as zeneszáma, a You Boy a 30., a legendás Pink Floyd angol zenekar vinylen, koncertváltozatban megjelent bemutatkozó felvétele, az 1967-es Arnold Layne a 33., a The Vamps angol pop-rockegyüttes és Matoma norvég producer 2016-os dala, az All Night a 34., BackRoomSounds (Sam Gibbons) DJ és Al (Alice Butterfield) énekesnő a 2012-es Fallen for You (Part 2) című szerzeménnyel a 38., a Bring Me the Horizon angol rockzenekar és Yungblud angol énekes zeneszáma, az Obey a 39. helyen landolt. A rádióállomásaink műsoraiban 12. hete Topic német producer és A7S (Alexander Tidebrink) svéd énekes slágere, a Breaking Me csendül fel a leggyakrabban.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Folklore

Egyesült Királyság – The Rolling Stones: Goats Head Soup

Németország – Metallica & San Francisco Symphony: S&M2

Magyarország – Junkies: Káros az egészségre 25

 

Taylor Swift rekordbeállítása az USA-ban

Az amerikai piacon hatodik hete Taylor Swift stúdióalbuma, a Folklore az első. A pennsylvaniai születésű, Nashville-ben élő popénekesnő eddig negyvenhat hetet töltött a nagylemezek rangsorának élén, s ezzel az énekesnők között beállította Whitney Houston (1963–2012) rekordját. Taylor Swift ezt az eredményt hét (Fearless – a kiadás éve 2008 – tizenegy hétig állt a csúcson, Speak Now – 2010 – hat hétig, Red – 2012 – hét hétig, 1989 – 2014 – tizenegy hétig, Reputation – 2017 – négy hétig, Lover – 2019 – egy hétig, Folklore – 2020 – eddig hat hétig), Whitney Houston négy (Whitney Houston – 1985 – tizennégy hétig, Whitney – 1987 – tizenegy hétig, The Bodyguard: Original Soundtrack Album – 1992 – húsz hétig, I Look to You – 2009 – egy hétig) nagylemezzel érte el. Az előrejelzések szerint a jövő héten a Folklore már trónfosztott lesz, várhatóan Big Sean rapper ötödik stúdióalbuma, a Detroit 2 startol az élen. Az élmezőnyben három újdonság található. A Metallica Los Angeles-i metálegyüttes és a San Francisco Symphony második közös koncertlemeze, az S&M2 56 ezer példánnyal (53 ezer az eladás) a negyedik, Katy Perry kaliforniai popénekesnő hatodik stúdióalbuma, a Smile 50 ezerrel (35 ezer az értékesítés) az ötödik, az Internet Money Records különböző hiphopelőadók felvételeit az Internet Money formációnév alatt felvonultató válogatása, a B4 the Storm 31 ezerrel (ezer alatti az eladás) a tizedik pozíciót foglalta el.

1973 augusztusában került forgalomba a The Rolling Stones legendás angol rockzenekar Goats Head Soup című stúdiólemeze, amely most bónuszdalokkal kiegészítve, többféle változatban újra megjelent, s a brit lista csúcsán kezdett. A TOP 10 másik új jelzésű korongja, Declan McKenna angol énekes második stúdióalbuma, a Zeros a második helyet szerezte meg. A 14. pozícióban indított a trinidadi származású, hetvenéves Billy Ocean 11. stúdiólemeze, a One World.

A német mezőnyt második hete a Metallica és a San Francisco Symphony dupla albuma (S&M2) uralja. A The Rolling Stones nagylemezét (Goats Head Soup) itt visszatérőként jegyzik, a második helyre jött vissza. A Zakk Wylde vezette, a Black Sabbath zeneszámait játszó Zakk Sabbath amerikai rockegyüttes albuma, a Vertigo (a Black Sabbath első, 1970-es stúdiólemezének az átirata) a bronzérmes, Joy Denalane német énekesnő ötödik stúdióalbuma, a Let Yourself Be Loved az ötödik, Lang Lang kínai zongorista gyűjteménye, a duplalemezes és négylemezes verzióban kapható Johann Sebastian Bach: Goldberg Variations a hatodik, Elif török származású, német énekesnő harmadik stúdióalbuma, a Nacht a hetedik, a Hurts angol szintipopduó ötödik stúdiólemeze, a Faith a kilencedik, Matthias Schweighöfer német színész második stúdióalbuma, a Hobby a tizedik, Sophie Hunger svájci énekesnő hetedik stúdiólemeze, a Halluzinationen a 11. pozícióba iratkozott fel.

Idehaza is egy újrakiadás nyitott a rangsor élén, a Junkies punk-rockzenekar 1995-ös albuma, a Káros az egészségre újra rögzített változata, amelyre bónuszként felkerült az eredeti lemezről lemaradt, de a koncertekről jól ismert Az öreg junkie balladája is. Limitált darabszámban dupla CD-n is megjelent, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel. A negyvenes mezőnyben további tíz új jelzésű albumra lelünk. A Metallica és a San Francisco Symphony dupla lemeze (S&M2) a második, a Yello svájci elektronikus duó 14. stúdióalbuma, a Point a 11., David Bowie (1947–2016) koncertlemeze, az I’m Only Dancing: The Soul Tour 74 a 16., egy másik albuma, az 1976-os Changesnowbowie című válogatás új kiadásban a 19., John Petrucci amerikai rockzenész (a Dream Theater gitárosa) második szólólemeze, a Terminal Velocity a 21., Katy Perry korongja (Smile) a 23., a Damon Albarn vezette Gorillaz angol virtuális együttes két albuma új kiadásban, vinylen: a 2001-es G Sides a 26., a 2007-es D-Sides a 30., a progresszív metált játszó Pain of Salvation svéd zenekar 11. stúdiólemeze, a Panther a 31., Gregory Porter kaliforniai dzsessz-bluesénekes hatodik stúdióalbuma, az All Rise a 33. helyen rajtolt.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2020. 09. 14. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:04
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:13
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2020/37. hét cikk képei
Listamustra - Listamustra 2020/37. hét