Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Filmvászonról a slágerlisták élére

Olivia Rodrigo - Filmvászonról a slágerlisták élére

Elsőként a One Direction fiúcsapatban ismertté vált Zaynnek sikerült már az első hivatalos dalával a brit és az amerikai listán is a csúcson indítania – 2016 februárjában a Pillowtalk című zeneszámmal nyitott mindkét rangsor élén. Másodikként Olivia Rodrigónak jött össze ez a bravúr.

A Drivers License című szerzeménnyel hat héttel ezelőtt a brit, egy héttel később az amerikai listán is rajt-cél győzelmet aratott, és azóta is őrzi az első helyét a világ két legfontosabb zenepiacán.

Ritkán indul az év ilyen erős slágerrel. Az előadója, Olivia Rodrigo a filmiparból ruccant át a zenei életbe, s bizonyára le is horgonyoz egy időre. Február 20-án még csak a tizennyolcadik életévét töltötte be. Kaliforniában született. Édesapja a Fülöp-szigetekről származik, anyai ágon német és ír felmenői vannak. Fiatal kora ellenére már szép szakmai múlttal büszkélkedhet. Egy reklámfilmben tűnt fel. A filmvásznon 2015-ben mutatkozott be, az An American Girl: Grace Stirs Up Success című filmben Grace Thomast alakítja. Legtöbben a Disney Channel három évadból álló, 2016 és 2019 között vetített Bizaardvark című filmsorozatából ismerhetik, amelyben Paige Olvera szerepét osztották rá. Legutóbb a High School Musical: The Musical: The Series című sorozatban bukkant fel, Nini Salazar-Roberts karakterét kelti életre. Énekesnőként is itt debütált, leginkább az All I Want és a Joshua Bassett-tel előadott I Think I Kinda, You Know című felvételeit ismerhetjük a sorozatból.

Olivia Rodrigo - Filmvászonról a slágerlisták élére

S innen már csak egy ugrás volt a popszakma. Olivia Rodrigo a január 8-án megjelent Drivers License című dalát Daniel Nigróval közösen írta. Egy tinédzser szívfájdalmáról szól. A főhősnő a címbeli jogosítványát már csak a barátjával való szakítása után szerzi meg, így szerelmének autóval történő meglátogatása és a tervezett közös kocsikázás helyett egyedül rója a köröket a környékükön. Az érzelmes zeneszám gyorsan belopja magát a szívekbe.

A Drivers License stabilan őrzi vezető pozícióját az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban is. Ezért aztán az utóbbi rangsorában, a Billboard magazin Hot 100 listáján egyelőre nem folytatódhat a tavalyi tendencia, amikor is rekordszámú, tizenkét szerzemény (Drake: Toosie Slide, The Scotts – Travis Scott & Kid Cudi: The Scotts, Justin Bieber & Ariana Grande: Stuck with U, Lady Gaga & Ariana Grande: Rain on Me, 6ix9ine & Nicki Minaj: Trollz, Taylor Swift: Cardigan, Cardi B featuring Megan Thee Stallion: WAP, BTS: Dynamite, Travis Scott featuring Young Thug & M.I.A.: Franchise, Ariana Grande: Positions, BTS: Life Goes On, Taylor Swift: Willow) foglalta el már a kiadás utáni héten a csúcsot. Olivia Rodrigo slágere a Hot 100 történetében a 48., amely az első helyen kezdte meg a szereplését.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2021. 03. 05. 10:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:01
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:11
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Filmvászonról a slágerlisták élére cikk képei
Olivia Rodrigo - Filmvászonról a slágerlisták éléreOlivia Rodrigo - Filmvászonról a slágerlisták élére