Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Történelmi hét a Hot 100 listán

Listamustra - Történelmi hét a Hot 100 listán

Két rekord is született a dalok e heti amerikai rangsorában. Most először fordult elő, hogy egy zenész három újdonsága szerepel a lista érmes pozícióiban, és szintén először történt meg az, hogy az első négy hely mindegyikét új jelzésű zeneszámok foglalták el.

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában Olivia Rodrigo slágere, a Drivers License nyolc hét után lett trónfosztott – az élről az ötödik pozícióba esett. Várható volt, hogy az amerikai színész-énekesnő elhagyja a csúcsot, mivel az észak-amerikai zenepiac jelenlegi legnépszerűbb hiphopelőadója, a kanadai Drake március 5-én új EP-vel rukkolt elő Scary Hours 2 címmel, amelyen három szerzeménye található, és sejteni lehetett, hogy ezek az első három helyen nyitnak majd. Így is lett: a What’s Next az első, a Lil Baby atlantai rapperrel készült Wants and Needs az ezüstérmes, a Mississippi államban született Rick Ross rapperrel készített Lemon Pepper Freestyle a bronzérmes pozícióban debütált.

Listamustra - Történelmi hét a Hot 100 listán

Drake-nek a What’s Next a nyolcadik felvétele, amellyel első lett az amerikai listán. Az első két dal Rihannaé, ezekben, a What’s My Name? és a Work címűben közreműködőként van jelen, az előbbivel 2010-ben, az utóbbival 2016-ban állt az élen. Szintén még 2016-ban a One Dance (featuring Wizkid & Kyla), 2018-ban a God’s Plan, a Nice for What és az In My Feelings, tavaly a Toosie Slide címűekkel vezetett. Ezek közül négy – a God’s Plan, a Nice for What, a Toosie Slide és most a What’s Next – rajt-cél győzelmet aratott. A What’s Next sorrendben a negyvenkilencedik zeneszám, amely a csúcson kezdte meg a szereplést.

A rapper több kategóriában is rekordtartó az USA-ban, például ő rendelkezik a legtöbb TOP 10-es slágerrel, már negyvenöt szerzeménnyel került be az élmezőnybe. Drake előtt egy időben csak a The Beatles és Ariana Grande tudott a Hot 100 első három helyén tartózkodni.

Az amerikai rangsor negyedik pozíciójába a Bruno Mars hawaii énekes és Anderson .Paak  kaliforniai rapper alkotta Silk Sonic duó felvétele, a Leave the Door Open iratkozott fel.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2021. 03. 22. 19:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:00
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:09
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Történelmi hét a Hot 100 listán cikk képei
Listamustra - Történelmi hét a Hot 100 listánListamustra - Történelmi hét a Hot 100 listán