Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listavezető lett a postásfiú

Listamustra - Listavezető lett a postásfiú

Hét hétig a brit dallista harmadik vagy második helyén tartózkodott, a héten átvette a vezetést egy több mint százötven éves szerzemény átdolgozása, amely a TikTokon, a tinik vezető videómegosztó közösségi oldalán indult új divathullámnak köszönheti sikerét.

Olivia Rodrigo amerikai színész-énekesnő a brit rangsort kilenc hétig uraló slágere, a Drivers License az élről – meglepetésre – a 18. pozícióba zuhant.

Az új első helyezett, a Wellerman előadója, Nathan Evans sosem gondolt arra, hogy egyszer majd letarolja Európa legfontosabb zenepiacát. Nem volt ilyen ambíciója. A huszonhetedik életévében járó skót fiatalember postásként dolgozott. A TikTokon rendszeresen tett közzé videókat. Eleinte popos és folkos dalokat énekelt, aztán tavaly júliusban egy kommentelő kérésére a Leave Her Johnny című matrózslágerből készített saját változatot, amellyel nagy sikert aratott. A matrózdalok azóta szinte már a második aranykorukat élik a portálon. A Wellermant Evans decemberben dolgozta át és töltötte fel. Rengetegen követték a példáját, készítettek belőle újabb verziókat. A bristoli The Longest Johns a cappella folkegyüttes még tavaly júliusban közreadott átirata januárban a brit listán a 37. pozícióig jutott.

Listamustra - Listavezető lett a postásfiú

A sláger eredeti címe Soon May the Wellerman Come, egy új-zélandi népdal. 1860 és 1870 között íródott, a kutatók arra tippelnek, hogy a szerzője egy kamasz tengerész. A tengerjáró hajókon dolgozók egyik indulója volt.

Nathan Evanst a Universal alá tartozó Polydor Records szerződtette. Január 21-én jelent meg a Wellerman (Sea Shanty) stúdióváltozata, valamint több remixe, amelyek közül a 220 Kid producer és a Billen Ted producerduó által készített a legismertebb.

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2021. 03. 22. 20:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:00
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:09
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listavezető lett a postásfiú cikk képei
Listamustra - Listavezető lett a postásfiúListamustra - Listavezető lett a postásfiú