Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Három eszköz, amit mindenképp szerezzetek be, ha együttest alapítotok!

Megalapult a banda? Ez fantasztikus hír! Akkor kezdődhet is a munka, meg persze először is a beszerzés. Mert a zenekari lét óhatatlanul együtt jár néhány kötelességgel, nem kevés próbával és türelemmel. Az ötletelés mindennek az alapja, a zenei háttér megteremtése szintén alkotómunka. Ám ahhoz, hogy mindezek sikerrel járjanak elengedhetetlen a profi, minőségi háttér. Mutatjuk azt a három eszközt, amik nem hiányozhatnak a repertoárotokból!

1. Csapjunk a húrok közé!
 

A gitár vitathatatlanul nem hiányozhat a hangszerek közül. A kérdés már csak az, hogy akusztikus vagy elektromos? Vagy esetleg mindkettő? Tulajdonképpen mindkettőnek megvan a helye a zenekarban, úgyhogy könnyen lehet, hogy nem is kell választani közülük. Az persze már más lapra tartozik, hogyha mindkettő befutó, akkor is megannyi forma, stílus, elérhető a piacon. Márpedig az, hogy végül melyek azok a modellek, amik a legtöbbet nyújtják, pusztán személyesen határozható meg. Például nem mellékes a banda zenei világa, ahogy megjelenik a világban, és kicsit sem mellékesek a jövőre vonatkozó tervek. Nem lényegtelen, hogy hobbi zenészekről beszélünk, akik jól érzik magukat együtt és szívesen csapnak a húrok közé, vagy profi együttesről, amely hírnévre tör. A minőséget, mint útmutató jellemvonást egyetlen helyzetben sem célszerű mellőzni.

 

2. Kezdődhet a felvétel?
 

Ha már megvannak az első számok, amik megérettek a publikálásra, akkor bizony előbb a rögzítésé a főszerep. a hangszerek zömét egyenesen vonalból is fel lehet venni, mikrofon.

 

3. Mi a helyzet a stúdióval?
 

Nem mondjuk azt, hogy rendezz be egyet otthon, mert ez többnyire kivitelezhetetlen és elképesztő költségekbe kerülne. Viszont a bérlés sima ügy, aminek hála adottak a profi körülmények, a tökéletes hangszigetelés és hibátlan hangzás.

Pet

2022. 11. 24. 8:46

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »