Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ágnes új dala a hétköznapok csalódásairól szól

Ágnes Vanilla - Ágnes új dala a hétköznapok csalódásairól szól

Ágnes Vanilla fejében évekkel ezelőtt megszólalt egy dallam, amit sokáig magában dúdolgatott. Egyik éjszaka arra ébredt, hogy már megint a már jól ismert dallamot dúdolgatja, így azonnal felénekelte a dalt, diktafonjára, amit mindig magánál tart, majd tovább aludt.

A „Valaki más – ugyanaz a szív” c. dalom már rég megszületett, de akkoriban félretettem, majd amikor most az album elkészítéséről esett szó, felcsendült bennem az a régi dallam, ami annak idején olyannyiszor foglalkoztatott. – mesélte Ágnes. A dal szövege csak jóval később született meg. Ágnes úgy gondolta mondandója van a világ felé, mert egyszerűen elege lett az emberek közönbösségéből. Bár a Valaki más dallama nagyon energikus, a szöveg mégis szomorú. – Ha valaki a dallamot félreteszi és csak a szövegre figyel, akkor akár szomorúnak is érezheti magát, mert a dalnak nagyon mély, komoly mondanivalója van. – magyarázta Ágnes Vanilla. A szöveg kissé pimasz, szemtelen módon szemlélteti a mostani világ felszínességét. Azt, hogy az emberek lelketlenül elmennek egymás mellett és nem törődnek senkivel és semmivel.

Ágnes Vanilla - Ágnes új dala a hétköznapok csalódásairól szól

Ha ott feküdnék egy árok szélén, teljesen tehetetlenül, senki nem áll- na meg, hogy segítsen nekem. – mondta szomorúan Ágnes, majd elmesélte, hogy a dal mondanivalója is erről a problémáról szól.

A Valaki más videoklipjét egy kis kitérő előzte meg. Ágnes Vanillát meghívták Szlovákiába egy szépségkirálynő választásra, mint tiszteletbeli zsűritag. A csodálatos szállodai körülmények között megtartott szépségkirálynő választáson Ágnes Vanilla és táncosai is felléptek, ők voltak azt est csúcspontjai. Képileg a Valaki más, a nyolcvanas évek lázadó fiatalságát idézi, azt a korszakot, amikor a fiatalok még tudtak lázadni és felhőtlenül bulizni. – Manapság már nincs meg az a lelkesedés Magyarországon, mint régen, ebben a klipben viszont benne van az a bizonyos tűz. A klip története egy Ágnes Vanilla koncerten játszódik, ahol Ágnes egy ünnepelt sztár. A tömegben, a rajongók között pedig ott áll egy rajongó, egy hétköznapi ember, akit szintén Ágnes alakít. A klip mondanivalója röviden, Ágnes megfogalmazásában: Vegyél észre engem, mint embert!

Jónap Tamás

2002. 07. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 07. 22. 0:00
HétköznaPI CSAlódások leginkább...
Vendég 2002. 08. 25. 0:00
Nagyon szeretem Ágnest,mert végre ő az,aki AKAR valamit!Nem pedig "Britney2zik,vagy égő All4Lovezik...Nagyon tehetséges!
Vendég 2002. 10. 24. 0:00
Zseniális Ágnes vanilla uj albuma.a szigeten voltam először ÁgnesVanilla élőkoncerten,azóta megváltozott a gondolkodásom,a lelkem,s amióta megvan a Déjávu c.album,azóta az életem is.Rendkívüli energia.alig várom a november 16.ai koncertet az SAP csarnokban,Ákossal közösen lépnek majd szinpadra....-erről nincs valami infotok?interju vagy hasonló?
Vendég 2002. 11. 15. 0:00
Véleményem szerint Vanilla hű maradt választott nevéhez az új albumát illetően is. Szánalmasan negédesnek tartom, ha valaki képtelen túllépni szerelmi csalódásain és egy egész albumon keresztül dagonyázik az önsajnálatban. Bármilyen ideológiával próbálja leplezni a tényt, az album felépítése egyértelműen elárulja, hogy kiesett egy szerelmi háromszögből.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ágnes új dala a hétköznapok csalódásairól szól cikk képei
Ágnes Vanilla - Ágnes új dala a hétköznapok csalódásairól szólÁgnes Vanilla - Ágnes új dala a hétköznapok csalódásairól szól