Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Billboard-lista: a Dave Matthews Band az élen

Dave Matthews Band - Billboard-lista: a Dave Matthews Band az élen

Nelly háromhetes trónolásának vetett végett a Dave Matthes Band. A banda "Busted Stuff" című LP-jéből már az első héten 621 ezer darabot adtak el. AZ LP így kiütötte Nelly-t a Billboard csúcspozíciójából.

Bár a Dave Matthews Band albumáról 9 dal nagyrészt már megfogant egy örömzenélés alkalmával - amelyre Steve Lillywhite producer (pl. U2) irányításával került sor, mégis nagy dolog, hogy az album az első héten megduplázta Nelly anyagának eladásait, amelyek mellesleg 3O4 ezerre rúgtak. A fekete rappernek persze így sincs oka panaszra, hiszen albuma 3 hét alatt 1,8 millió példányban fogyott.
Az Eminem Showból csak eddig 4,3 millió db talált gazdára az USÁ-ban. Igaz, a fehér botrányhős már második hete "csak" a harmadik helyen áll, köszönhetően az aktuális heti 21O ezer értékesített példánnyal. A lista 11. helyén 64 ezer LP-vel a Vines nevű ausztrál ötösfogat szerénykedik "Highly Evolved" című nagylemezével. A csapatról egyébként úgy vélik egyes kritikusok, hogy ők az új Strokes...vagy az új Hives...esetleg az új Nirvana...vagyis nem túl eredetiek. (De hát manapság ki az?)
Visszatért a rivaldafénybe a Mary Mary is. Aktuális LP-jük , amelynek címe Incredible, egyből a 2O. helyen nyitott a Billboardon, mivel 42 OOO darabot vettek belőle.
Az iparág szakértői megjegyzik, hogy zenepiaci szempontból ez a megfigyelt hét is gyenge volt, hiszen csak 3 nem debütáló LP tudott eladási növekményt felmutatni (pl. Pinké, aki Lenny Kravitz turnéján lép fel bemelegítőként...) Amindössze 17 éves kanadai Avril Levigne "Let's Go" című nagylemeze az 5. helyre került 11O OOO darabos értékesítéssel. Egyébként a leányzó szinte pillanatok alatt lett sztár Észak-Amrerikában. Az MTV Canada máris keresi hasonmását egy show céljából. Nem kellene estleg megvárni, amíg érett előadó lesz belőle?...

2002. 07. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 07. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Billboard-lista: a Dave Matthews Band az élen cikk képei
Dave Matthews Band - Billboard-lista: a Dave Matthews Band az élenDave Matthews Band - Billboard-lista: a Dave Matthews Band az élen