Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Siemens Hőlégballon a Sziget 2002 Fesztiválon

Sziget - Siemens Hőlégballon a Sziget 2002 Fesztiválon

A telefon alakú hőlégballon, amellyel a Siemens Mobile jelen van a Szieget 2002 Fesztiválon, Magyarországon egyedülálló. A 4500 m³ térfogatú telefon alakú hőlégballon, AX9-es kategóriába tartozik. 8 fő személyzettel és a pilótával kényelmesen lehet vele repülni.

Ezekkel a ballonokkal minden különleges felszerelés nélkül 3000 méterig fel lehet repülni. 3000 méter fölötti repülés esetén ejtőernyő viselése, illetve 4000 méter feletti repülés esetén oxigénmaszk viselése kötelező, így ezekkel a kiegészítő felszerelésekkel akár 12000 méterig is fel lehet vele szállni. Ha különleges magassági ruhát visel a pilóta és a jelenlegi égőrendszert oxigén injektorral látják el, akkor 12000 méter feletti repülésre is alkalmas a hőlégballon. A legújabb fejlesztésű UV védelemmel ellátott teflonos alupigmentált, nagy szakítószilárdsággal rendelkező anyagból készült a kupolája, az égője pedig egy új csúcsmodell égővel is el van látva. A kosara tengeri nádból készült, amely elasztikussága, rugalmassága révén a nagyobb szélben történő leszállásoknál is biztonságot nyújt az utasoknak. A belseje csak a luxuskosarakra jellemzően kárpitozott. A Siemens ballon közel 30 méter magas, a kupolája anyagának teherviselő része (felső harmada) Magyarországon egyedülálló hyperlast anyag, ami különlegesen nagy szakítószilárdságáról híres. Ezzel a ballonnal a gondolája, kosara akár 8-10 gázpalackot is képes szállítani, amely lehetővé teszi, hogy akár Magyarországot egy felszállásból át lehet repülni vele.

A ballon pilótáját Horváth Andrásnak hívják, aki háromszoros magyar bajnok, szinte az egész világot berepülte, többek között járt Japánban, Indiában, Új-Mexikóban, Egyiptomban… A csapat többi tagja szintén rangsorolt helyezést elért magyar bajnok, komoly eredményekkel rendelkeznek.

Jónap Tamás

2002. 07. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Siemens Hőlégballon a Sziget 2002 Fesztiválon cikk képei
Sziget - Siemens Hőlégballon a Sziget 2002 Fesztiválon