Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új electro-sztárok: Royksopp és Fisherspooner

Fisherspooner - Új electro-sztárok: Royksopp és Fisherspooner

Az elektronikus popzenében is vannak sztárok, bár velük a média csak alig foglalkozik. Ráadásul magukról is csak kevés információt tesznek közzé, nehezítve az újságírók dolgát. Most mégis összegyűlt némi info két érdekes előadóról.

Az MTV először a „Poor Leno" című dalukat kezdte játszani, majd néhány hónap múlva jött a „Remind Me". Szomorkás melódiák, kellemes, a nyolcvanas évek diszkózenéjét idéző zenei alapok. De mi fán terem a Royksopp?
Nos, egy norvég duót rejt a név. Svein Berge és Torbjorn Brundtland formációja manapság főleg Nagy-Britanniában tarol, hiszen Melody A.M. című albumuk 60 ezer eladással ezüstlemez lett a szigetországban. A kritkák kedvezőek, így a norvég duó mostanság sok fellépést tudhat maga mögött. Sikeres folytatást kívánunk nekik.
Mostanság a német Viva csatorna esti klipjei között egyre gyakrabban tünik fel egy Fisherspooner nevű zenekar „Emerge" című klipje. És persze nem csak ott... A furcsa név mögött egy, az elmúlt két évben egyre több elismerésben részesülő New York-i formáció rejtőzik. Tulajdonképpen egy zenei kollektíva, amely számos előadóművészt (vokalistákat, egy koreográfust, táncosokat, stb.) rejt magába. Zenéjük erősen emlékeztet a 80-as évek elektronikus zenei világára és ez nem véletlen: zenei példaképeik között ott van a Soft Cell (akiknek „Tainted Love" című 20 éves (!) slágerével mostanság a Marilyn Manson nyomul) vagy az 1992-ben megszűnt kanadai Men Without Hats.
A Fisherspooner élő fellépései valódi előadások, nem pedig tipikus electrozenei show-k. Debütáló albumuk 2001-ben jelent meg „No 1" címmel. Ezt az „Emerge Remixed" követte.

2002. 08. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 08. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Bogyocica 2005. 07. 08. 18:26
Kurvára szeretem őket!!!!! imááádomm
Vendég 2005. 12. 23. 10:01
nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2006. 03. 11. 13:48
A Royksopp What else is there? című száma nagyon jó, és a klip is nagyon ott van. Csak így tovább! Ottó

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új electro-sztárok: Royksopp és Fisherspooner cikk képei
Fisherspooner - Új electro-sztárok: Royksopp és Fisherspooner