Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A 37 éves E-Type

E-Type - A 37 éves E-Type

Nem autó, nem motor, hanem ember. Dolgozott az Ace Of Base és a Backstreet Boys négy éve elhunyt producerével, Denniz Poppal, készített közös kislemezt Blümchennel és noha elsősorban dance előadóként ismert, azért van rockzenekara is. Ismerkedjünk meg Martin Erikksonnal.

Több okból is aktuális ez: egyrészt Svédország egyik legtöbb sikert felmutató dance előadója, másrészt pedig jelenleg három dalával is szerepel az NRG Top 50 listán, amit havonta állítanak össze Észak-Amerikában és amely főleg európai diszkóstílusú zenék DJ-listája. De leginkább azért foglalkozunk vele, mert a tompa agyú magyar könnyűzenei média az angolszász előadók idétlen túllihegése mellett szinte teljesen elfeledkezik az E-Type-hoz hasonló dance előadókról (néha én is..)Szóval E-type.
Martin Erik Erikkson néven született a svédországi Uppsalában 1965. Augusztus 27-én. Jelenleg Stockholm központjában él. 1991-ben találkozott Stakka Bo-val, aminek 3 kislemez lett az eredménye - áttörés azonban nem volt. Az igazi ismertséget televíziós műsorvezetőként, ill. filmzenék komponistájaként szerzett. Martin ‘93-as kislemeze a „Falling" eltűnt a süllyesztőben. De 1994-től beindult az üzlet, miután Denniz Pop felfigyelt a „Set The World On Fire" (Lobbantsd lángra a világot) című dalra. Meg is jelentették kislemezen és a dal aranylemezes lett hazájában. A következő dal, a „This Is The Way" (Ez a módja) már az eladási lista első helyére repült svédföldön és megelőlegezte az album sikerét. A „Made In Sweden" című LP-ből csak Svédországban több mint 100000 példány kelt el. Az említett két dal ‘96-ban már az amerikai diszkókban is tarolt. 1996-ban a „Free Like A Flying Demon" című dal három hétig vezette a svéd listát és több mint 20 ezres eladást produkált. Az „Explorer" című LP elődjéhez hasonlóan szintén százezer példányban fogyott. Újabb sikeres kislemezek jöttek: 1998-ban az MTV is műsorára tűzte az „Angels Crying"-ot. Szép kritikákat kapott a „Last Man Standing" című harmadik LP.
Ezt követően változatos idők jöttek: nem volt kirobbanó sikerű kislemez, de például a skandináv és ukrán állomásokat tartalmazó koncertturnéra több mint 210 ezren voltak kíváncsiak. A negyedik duplaalbum „Greatest Hits" és „Greatest Remixes" címmel került a boltokba 1999 novemberében. 2000-ben a futballtémájú „Campione 2000" kislemez jelent meg és fogyott szépen a piacon. 2000 végén közös kislemezt készített Blümchennel („Es Ist Nie Vorbei"). 2001 novemberében jött a „Euro IV-Ever" album , amelyet az igen sikeres „Life" című kislemez előzött meg. Másodikként az „Africa" című nótát
másolták ki kislemezre - már az idén. És 2002 nyarára pedig a „Banca Banca" jött ki - főleg a diszkópiacra.
Az újabb jelentős állomás Martin életében augusztus 27 lesz: ekkor tölti be 37. életévét. További sok sikert, Erikkson úr!

2002. 08. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 08. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 12. 28. 0:00
Rosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2004. 06. 04. 0:00
szeretjük e-type-ot!pali és ági
Vendég 2004. 07. 23. 0:00
És az énekescsaja?
Vendég 2004. 09. 01. 0:00
Komojan! Hova raktátok a csajt!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A 37 éves E-Type cikk képei
E-Type - A 37 éves E-TypeE-Type - A 37 éves E-Type