Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Miss Kittin és a Hacker

Miss Kittin - Miss Kittin és a Hacker

A francia techno-duó egyre több elismerést zsebel be és egyre többet foglalkozik vele a tánczenei sajtó - külföldön persze. Miss Kittin eredeti neve Caroline Herve. Francia születésű, akárcsak Hacker nevű társa és mindketten Grenoble-ban látták meg a napvilágot.

1992-ben találkoztak először, amikor elkezdtek belemerülni a technozenébe. Hacker a 90-es évek elején kezdte pályafutását, amikor számos electro-indusztriál zenét játszó csapatban megfordult (például a Benoit Bollini nevével fémjelzett XMF-ben). Később elkezdett zenéket készíteni, többek között a Goodlife-nál megjelentetett „Melodies en sous-sol"-t. Ezt követően lemezlovasként is elkezdett dolgozni néhány évvel ezelőtt.
Ami Miss Kittint illeti, ő így nyilatkozott: "Elég hamar megunom, ha ugyanazt a hangzást hallom. A DJ-knek kockáztatniuk kell és nem csak arra gondolni, mit akarnak hallani az emberek." Amikor zenei példaképeiről kérdezték, így felelt: „ Ha valakit választanom kellene, az egyértelműen Madonna lenne. Elismerem őt, de ez minden."
Hacker - teljes művésznevén The Hacker - zenéjére főleg a klasszikus detroiti techno és általában - minő meglepetés! - az electrozene volt leginkább hatással. De ugyanígy befolyásolta a 80-as évek újhullámos és elektronikus diszkózenéje, pl. Giorgio Moroder ilyen jellegű munkái.
Miss Kittin 2000-ben dobta piacra a beszédes című „First Album"-ot (first: első). Ezt az idén követte az „On The Road".

2002. 08. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 08. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 10. 06. 0:00
figyu! a first album nem 2000-ben jelent meg, hanem 2001-ben (Gigolo records, ajánlom figyelmedbe: www.gigolo-records.de). "ezt az idén követte az on the road"... nem kellett volna odaírnod, hogy ez mix album????
Vendég 2002. 10. 06. 0:00
zar
2002. 10. 07. 0:00
Guest! Köszi a visszajelzést, de az albumok megjelenési dátumai attól függően is eltérnek, hogy éppen melyik országban dobják őket piacra. Én például egy Bobby Orlando Lp-ről azt olvastam a Neten, hogy 1993-ban adták ki. Persze, csak éppen már egyszer megjelent tíz évvel ezelőtt is egy másik lemezkiadónál... Amúgy köszi az infot az "on the road"-ról. Jó érzés, hogy a szerző ilyen segítő szándékú visszajelzést is kap. Mégegyszer kösz.
VENDÉG 2015. 04. 27. 8:22
Szuper!))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Miss Kittin és a Hacker cikk képei
Miss Kittin - Miss Kittin és a HackerMiss Kittin - Miss Kittin és a Hacker