Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Napster utolsó reménye

mp3 - A Napster utolsó reménye

Az Amerikai Egyesült Államok bírósága leállította a Napster eladását. A portált a német médiaóriás, a Bertelsmann szeretné felvásárolni. A mostani döntés következtében úgy tűnik, hogy az egyik legjelentősebb online mp3-site sorsa végleg megpecsételődött.

A Bertelsmann 9 millió dolláros megállapodást kötött a Napsterrel a kizárólagos tulajdon megszerzéséért. Az internetes cég szolgáltatásait a múlt évig 70 millió felhasználó vette igénybe. Természetesen a legnépszerűbb a jogvédett zenei felvételek ingyenes cseréje volt. Épp ezért a lemezcégek folyamatosan támadták a portált, s erőveszítéseik végül „sikerrel” jártak. A Napster megszűnésével azonban korántsem ért véget a fájlcserén alapuló szolgáltatások virágzása. Újabb szoftverek jelentek meg, ezek közül a legdinamikusabban a Kazaa és Morpheus fejlődik. A Bertelsmann ez év végén szerette volna újraindítani a Napstert, a szerdai bírósági határozat után azonban úgy tűnik, hogy mindez csak terv marad.

2002. 09. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 09. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2002. 10. 17. 0:00
Gyerekek! Ha valaki segítene: Rick Wakeman, a Yes együtte egykori frontembere,1976 körül énekelt egy csodálatos magyar zenét, Listomanis cimmel, Liszt szerelmi álmok zenéjét.Csak megvan valakinek, ha igen, jelentkezzen: email. ferso@freemail.hu címen,tudok helyette neki mást adniüdv Ferso
Vendég 2003. 09. 05. 0:00
SZERETEM MÉSZÁROS ROBIT
Vendég 2003. 09. 05. 0:00
KATONA ÉS NAGYON HIÁNYZIK KRISZTA
Vendég 2004. 07. 28. 0:00
Nekem nem számit, míg a DC++-vel el nem kapják

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A Napster utolsó reménye cikk képei
mp3 - A Napster utolsó reménye