Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nagy-Britannia: listaelső a Coldplay

Coldplay - Nagy-Britannia: listaelső a Coldplay

A brit Coldplay együttes aktuális LP-jéből a megjelenés hetében több mint 250 000 darabot adtak el, így a brit albumlista első helyére ugrott. A Parlophone gondozásában megjelent „A Rush Of Blood To The Head" című LP a Sugababes „Angels With Dirty Faces" albumát akadályozta meg abban, hogy első legyen.

A megelőző heti listavezető Eva Cassidy „Imagine"-je a 3. helyre csúszott vissza. A 4. pozícióba került az amerikai Queens
of the Stone Age albuma, a „Songs For The Deaf" (dalok a süketeknek- jó cím...).
Ötödik a Red Hot Chili Peppers aktuális sikerlemeze, amelyből Nagy-Britanniában még csak 100 ezer fölött ment el, de az összesített európai albumlistán már 6 hete éllovas. Pink a hatodik hellyel büszkélkedhet - no meg a szigetországban eladott 300 ezer darab „Misundaztood" LP-vel. Hetedik Shakira hasonló eladási sikerrel, majd a nyolcadik pozícióban Enrique Iglesis tartózkodik 600 ezer példányban elkelt „Escape"-jével. Kilencedik az Oasis, majd a Top 10-t Eminem zárja. Eminem albumából Európában több mint 2 millió fogyott és ebből 600 ezer csak Nagy-Britanniában! Meglepő, hogy a német Scooter albuma bekerült a brit top 20-ba. Bár ez főleg a „Ramp! The Logical Song" című kislemeznek köszönhető, ami a szigetországi lista második helyéig jutott.
Mellesleg a brit diszkólemez-listát Golden Boy és Miss Kittin közös korongja, a „Rippin Kittin" vezeti. Az is érdekes, hogy a 90-es évek elejének klasszikussá vált klubsikere, a Felix-féle „Don’t You Want Me" ugyanezen a listán a 29. helyre került.

2002. 09. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 09. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 09. 20. 0:00
www.freewebs.com/coldplay AZ ELSŐ MAGYAR COLDPLAY HONLAP! (bár még nincs telejesen kész, de elődje, a tar.hu/coldplay még működik)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nagy-Britannia: listaelső a Coldplay cikk képei
Coldplay - Nagy-Britannia: listaelső a ColdplayColdplay - Nagy-Britannia: listaelső a Coldplay