Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Layo & Bushwacka, az acid próféták

Layo & Bushwacka - Layo & Bushwacka, az acid próféták

Idealisták, hedonisták vagy próféták? Ezt mindenki döntse el maga! Tény, hogy 1988 tájékán tinédzserként bolondultak bele a zenébe. Az elmúlt évtizedben a techno-n, breakbeat-en, electro-n és az elektronikus dub-on át vezetett kalandos zenei utazásuk.

2002-re beért a várva-várt dance floor albumuk is, amely hasonlóan szerteágazó stílusjegyeket ölel fel, mint az otthonuknak számító londoni The End-ben vagy a brazil tengerparton esetleg valamelyik ibizai szuperklubban netán Argentínában általuk játszott 5 órás DJ set-ek. Layo egyhuzamban vagdossa az arcba a különböző földöntúli hangokat, miközben Bushwacka! falrengető breakbeat bombákat zúdít a közönségre. Ezért is lett a „for the fans” című, csupán 1000 példányban megjelentett 12”-es lemezükből világhírű klub-himnusz. A számot azóta az argentín rajongók átnevezték „love story”-nak, mivel tiszteletük jeléül inkább végigülték a dalt - tánc helyett.

Layo and Bushwacka! hosszú utat tett meg a Clink Streeti névtelen acid partiktól napjainkig. Tinédzserként hátat fordítottak a klasszikus zenének, és elkezdték felfedezni a hard-core underground világot, amelyben mára vezető egyéniségekké váltak. 1998-ban Layo and Bushwacka! kiadta első albumát, a „Low Life”-ot az End Recordings-nál (ez a label a The End megnyitásával egyidőben született). Ez a finom válogatás tartalmazza az alábbi összetevők pépes elegyét: electro, techno, underground house és old skool brakbeat; mindez megfűszerezve egy csipetnyi blues-zal, dub reggaevel, amelyet a hangulatos breakbeat visszafogott ütemére kevertek össze. A végeredmény nagyon süti. Tavaly adták ki mindössze 1000 példányban ’OEUntitled’ című lemezüket, amelyet karácsonyi ajándéknak szántak a rajongóik részére. Azóta szupernóvaként ível felfelé DJ pályafutásuk.

A most megjelenő második albumukkal nagyobb léptékben gondolkoznak. A ’Low Life’ minden szeretett eleme, és a ’Deep South’ breakbeat bluesának hangulata ott húzódik a háttérben. Továbbra is ragaszkodnak a mély basszus alapokhoz, de ezeket puha dallamokba ágyazzák. Ezúttal is non-stop setbe keverték a számokat, de a szörnyeteg basszus alap csak a klubok hangrendszerén jön ki igazán. Már tervezik is az élő koncertturnéjukat, melynek megalapozásaként havonta kizárólagos DJ-ként fellépnek a The End-ben (hol máshol?) – a hardcore rajongók legnagyobb örömére. Ezen kívül a világ legjobb klubjaiként számon tartott ibizai Space-ben és a brazil Sirena-ban rezidensként is szerepelnek.

Jónap Tamás

2002. 09. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

További Layo & Bushwacka cikkek

További friss zenei hírek »

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 09. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 11. 18. 0:00
Csak egy istenek!Jöhetnének Magyarországra Mondjuk a Pacha-ba az lenne királyság.
Vendég 2004. 07. 14. 0:00
Azt se tudom kik ezek

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Layo & Bushwacka, az acid próféták cikk képei
Layo & Bushwacka - Layo & Bushwacka, az acid próféták