Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Soft Cell 18 év hallgatás után kiadja első albumát

Soft Cell - Soft Cell 18 év hallgatás után kiadja első albumát

Dave Ball és Mark Almond legendás duója 12 új szerzeményt rögzített abban a londoni stúdióban, amely a legnagyobb sikereik hátterét biztosította. A teltházas európai koncertturnén sok új számból kaphatott ízelítőt az eksztázisban tomboló közönség.

A banda sikeresen megőrizte különleges hangzásvilágát, azonban magasabb érettségi szintjüknek megfelelően lírikusabbra vették a figurát. A kíméletlen őszinteség és a zord humor jellemzi az első kislemezt, a ’Monoculture’-t, amely rendkívül fülbemászó, és remek a szövege. A Soft Cell 1980-ban alakult, Leeds-ben. Az elektronikus zene úttörői olyan mintaszerű hangzásokat hoztak létre, amely a mai zenékben is vissza-vissza cseng. A ’Mutant Moments’ című, önerőből finanszírozott EP-jük felkeltette a Some Bizzare label vezetőjének, Stevo-nak az érdeklődését. Daniel Miller producert rendelte a duó mellé, aki egy éven belül megjelentette a ’Memorabilia’ című, nagysikerű underground slágert. 1981-ben a Soft Cell óriási nemzetközi sikert ért el a ’Tainted Love’-val, amely az év legnagyobb példányszámban elkelt lemeze lett Nagy-Britanniában. Ezt követően sorban jelentek meg a slágerek: ’Bedsitter’, ’Say Hello Wave Goodbye’ és a ’Torch’. Végül megjelent a nagysikerű első nagylemezük ’Non-Stop Erotic Cabaret’ címmel, amelyet a szintén népszerű ’The Art of Falling Apart’ követett. A szétesés művészete cím azonban már előre vetítette a csapat 1984-es feloszlását.

Soft Cell - Soft Cell 18 év hallgatás után kiadja első albumát

Dave Ball a sikeres The Grid megalapításával folytatta pályafutását, miközben producerként is dolgozott, valamint re-mixeket készített olyan nagynevű művészeknek, mint a Happy Mondays, Pet Shop Boys, Faust, Erasure vagy David Bowie.
Marc két népszerű bandát alakított ezután: a Marc and the Mambas-t a Willing Singers követte. Legnagyobb sikerét azonban szólóban érte el, immáron a második No 1. albumával, illetve a Top 30-as ’Something’s Gotten Hold Of My Heart’ c. dalával, melyre biztos sokan emlékszünk.

A tervek szerint Európában, Amerikában és a Távol-Keleten kezdenek turnézni még idén. Az LTW egy órás dokumentumfilmet készített a bandáról, amelyet Szeptemberben sugároznak.

Jónap Tamás

2002. 09. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 09. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 10. 20. 0:00
Mit tudtok, javult-e az állapota Marc Almondnak? molnarzsolt@axelero.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Soft Cell 18 év hallgatás után kiadja első albumát cikk képei
Soft Cell - Soft Cell 18 év hallgatás után kiadja első albumátSoft Cell - Soft Cell 18 év hallgatás után kiadja első albumát