Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bill Evans nagyot mókázik Budapesten

Bill Evans - Bill Evans nagyot mókázik Budapesten

Magyarországra látogat Bill Evans legújabb, „Big Fun” című albumával, mely október 14-én jelenik meg az ESC Records gondozásában. A lemezbemutató koncertre október 31-én kerül sor a budapesti New Orleans Music Club-ban.

Az amerikai szaxofonista –nem összetévesztendő Bill Evans jazz-zongoristával– mint számos híres zenésztársa, Miles Davis mellett kezdte pályáját. 22 évesen már ő mutatta be a legendának Marcus Millert, Mike Sternt és John Scofieldet, akikkel aztán Miles a ’80-as évek elején együttest alakított.
Bill Evans szólókarrierjének legutolsó lemeze az igen találó „Big Fun” címet viseli, hiszen a felvételen ezúttal is belecsempészi a mókát a funk zenébe. A cédén többek között olyan művészek működnek közre, mint Vinnie Colaiuta, Ricky Peterson, Les McCann és Randy Brecker, Robben Ford vagy Willie Nelson. A népes zenésztábort azonban Evans otthonhagyva Tom Coster (billentyűk), Mitch Stein (gitár), Ron Jenkins (basszusgitár) és Poogie Bell (dobok) kíséretében érkezik hazánkba, ám a produkció mindenképpen ígéretes, hiszen a kritika szerint Bill eddigi leginkább groove-beállítottságú, saját minőségi elvárásaival jottányit sem megalkuvó zenei anyagát főzte ki.

Laczkó Krisztián

2002. 10. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laczkó Krisztián 2002. 10. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bill Evans nagyot mókázik Budapesten cikk képei
Bill Evans - Bill Evans nagyot mókázik BudapestenBill Evans - Bill Evans nagyot mókázik Budapesten