Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Gánóczi Gábor – RAP

Gánóczi Gábor - Gánóczi Gábor – RAP

Hatalmas űrt tölt be a szóban forgó könyv a magyar zenei irodalomban. Évek óta vártunk egy hasonló kiadványra, amely a kezdetektől a modern hip hop kultúráig átfogó lexikonként szolgálna a műfaj szerelmeseinek. Mindenkinek ajánlom ezt a „történelemkönyvet”, hogy közelebbről megismerhesse az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb életstílusát.

Gánóczi Gábor írói pályafutása az 1999-ben megjelent 2PAC című könyvvel kezdődött, amely a 90-es évek legmeghatározóbb rap énekesének, Tupac Amaru Shakur életét hivatott bemutatni.

A szerző hamarosan újabb kihívásokat keresett, és nem kisebb feladatra vállalkozott, mint, hogy megpróbálja összegyűjteni azt a rengeteg információt, amit a rap kialakulásáról, fejlődéséről és jelenéről csak lehet. Bevallom nem egy 5 perces kisesszéről van szó. Hosszas gyűjtő munka, kutatás és keresés után végre valahára összeállt a mű forrása, és az író belevágott ennek a remekműnek az elkészítésébe.

Könnyed, laza stílusban íródott sorokon keresztül ismerhetjük meg a szerző találkozását a rap zenével, majd belevethetjük magunkat a hip hop történelmébe. Ez az alapvetően fekete műfaj az elmúlt 25 évben hatalmas változásokon ment kersztül, és rengeteg meghatározó alakkal és együttessel is közelebbi barátságba kerülhetünk a kiadvány lapozgatásával, elég csak Dr. Dre, a Cypress Hill vagy 2Pac nevét említeni. A könyv kitér a különböző zenei ágazatokra, mint például a G-funk, és a hip hop kultúra további részeit (technikai fejlődés, scratch, break-tánc) is megismerhetjük aktív figyelmünkkel.

A könyvtől ne várjunk szép irodalmi stílust, keményfedelű borítót vagy egyéb flancos kiegészítőket: rengeteg fekete-fehér kép, az egyszerű nyomtatás és a barátságos, közvetlen hangvétel teszi rendkívül hasznossá és szórakozatóvá ezt a 254 oldalt, amelyet a Viva+ is műsorára tűzött a Programajánlóban.

A két könyv (Rap, 2Pac) megvásárolható közvetlenül a szerzőtől e-mailen (gano@freemail.hu) keresztül, illetve a Shark lemezboltban (József krt. 49.)

Simon Péter

2002. 10. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 10. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 10. 25. 0:00
Gánó a leges legjobb vagy.Örülök annak,hogy ismerhetlek téged. DjBowden
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
Én is komázlak Bowden, a nővéredet pedig karolom:)))) Gánó
Vendég 2002. 11. 11. 0:00
Te vagy még állat ember:))Na még több sikert .QVAKK
Vendég 2006. 01. 03. 10:40
Én 2005-ben rendeltem meg a könyvet, de ajánlom mindenkinek, hihetetlen jó és nagyon kellett már ez! Anti----Budapest

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Gánóczi Gábor – RAP cikk képei
Gánóczi Gábor - Gánóczi Gábor – RAP