Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Foo Fighters:teljes fordulat

Foo Fighters - Foo Fighters:teljes fordulat

Egy kis kitérő után (dobolt a Queens Of The Stone nevű bandában) Dave Grohl visszatért a Foo Fighters-be, ahol a frontember posztját tölti be. Új albumuk, a "One by One" október 22-én jelenik meg. "Ez az album különbözik mindattól, amit eddig csináltunk, de még mindig a mi ujjlenyomataink vannak az anyagon. Ez is a mi védjegyünk" - nyilatkozta Grohl.

Az első kislemez és a klip mindezt alátámasztja, hiszen az "All My Life" máris a legkedveltebb dal a rajongók és az alternatív zenecsatornák körében.

"Ez az album különbözik mindattól, amit eddig csináltunk, de még mindig a mi ujjlenyomataink vannak az anyagon. Szóval, bármekkora utazás is legyen ez, mindig is lesz egy olyan közös szál, amely összefonja a zenénket a Foo Fighters dallamvilággal. Úgy vélem mindig van előttünk olyan kihívás, hogy vajon pop irányba változunk, vagy egy összetettebb progresszív irányba tévedünk. Ez az ami érdekessé és szórakoztatóvá teszi a zenélést a bandában, mindig mást csinálunk, mint előtte tettünk." - mondta Dave Grohl.

Foo Fighters - Foo Fighters:teljes fordulat

"Más bandákkal szemben nekünk megadatott a szabadság a zenélésben. Amikor eljön az idő, hogy új albumot készítsünk, bemegyünk a saját stúdiónkba. Ezután a saját kiadónkban (Roswell) nagy üzletemberként terjesztjük a lemezt, stb...Mindenkinek megvan az elgondolása arról, hogy a dolgok erre vagy arra haladjanak. De a nap végén egy véleményre jutunk és biztosak vagyunk a dolgunkban tudva azt, hogy mi mondjuk ki a végső szót mindenben."

"Ez tette ezt az albumot eltérővé bármi mástól. Nem tudtad igazából, hogy mikor fejezed be. Nem mondtuk egy dalról azt hogy kész addig, amíg nem éreztük úgy rendben van. Válogathattunk egészen addig, amíg minden a helyére nem került a lemezen. Több dalt eldobtunk, de azok amelyek rákerültek az albumra, azt hiszem érdekesek. Nagyon egyszerű, de tudod, csak így van értelme. "

"Az album eddigi legjobb munkánk." - zárja Grohl. "Úgy érzem, megérdemli mindenki 100 %-os figyelmét. Most ideje mindent beleadni, amit örömmel teszünk. Alig várom, hogy minél többet játsszuk, és hogy minél több interjút adjak. Ez új számomra. Izgatott vagyok az egész miatt és szeretném, ha mindenki hallaná a világon, mert nagyon büszke vagyok rá."

2002. 10. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 10. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 05. 11. 17:31
foo fighter 4ever!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Foo Fighters:teljes fordulat cikk képei
Foo Fighters - Foo Fighters:teljes fordulatFoo Fighters - Foo Fighters:teljes fordulat