Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elkészült Jakatta első albuma

Jakatta - Elkészült Jakatta első albuma

Jakatta, akit jobban ismernek Joey Negroként, de igazi neve Dave Lee, az egyik legismertebb név a house zene világában. Érdekesség, hogy a Jakatta nevet Lee azért kezdte el használni, mert úgy gondolta, hogy egzotikus, amerikai-spanyol hangzása miatt az angol közönség jobban felfigyel rá.

A 38 éves DJ még számos álnéven készített felvételeket, ezek például a Hed Boys, Raven Maize, Doug Willis, Z Factor, Raw Essence, Mistura and Akabu. A slágerek gyártása mellett saját label cégét (Z Records) is vezeti. A producer Angliában született Liverpooli szülők harmadik fiaként és Essexben nőtt fel. Érdeklődése a zene iránt már korán megnyilatkozott, bátyjával és barátjával kitartóan próbálkoztak a punk zenéléssel, a kis Dave énekelt és gitározott az „együttesben”. A 70’-es évek vége felé kezdett el komolyan gyűjteni disco, soul és funk albumokat és nemsokára már egy lemezboltban dolgozott Londonban. Nem sokkal később új stílus jelent meg Angliában és minden megváltozott…Ez volt az acid house. Dave Lee 1986 óta tevékenykedik lemezlovasként és egyik alapítója a UK garage stílusnak. Első sikereit 1990-ben érte el, ekkor jelent meg debütáló single-je, a „Do It, Believe It”, melyet a „ Do what You feel” követte, ami meghozta számára a sikert, elismerést és nem utolsó sorban egy lemezszerződést a Virginnel. Ezalatt folyamatosan remixeket is készített különbőző ismert előadóknak, zenekaroknak, produkciós életrajzában olyan nevek szerepelnek, mint Diana Ross, Simply Red, M-People, Pet Shop Boys, Sister Sledge és a Brand New Heavies. Egy évvel ezelőtt megjelentette az „American Dream” c. dalt, melyet kezdetben saját kiadója, a Z Records adott ki. Azonban hosszas alkudozás után a Ministry of Soundhoz került a project. A produkció az Amerikai szépség című film zenéjéből készült, a vokált Swati Natar biztosította. A felvétel az év egyik legnagyobb sikere lett, csak Angliában több, mint 225 000 darabot adtak el a kislemezből! Az ezt követő szupersláger a „So lonely” címet viselte, a kellemes, a szitár hanggal fűszerezett zenét Sheila Chandra vokálja tette még élvezetesebbé. Lee a dal készítésénél arra törekedett, hogy hangzásában hasonlítson az American Dreamre, s ezáltal a hallgatóság számára beazonosíthatóvá váljék.

Jakatta - Elkészült Jakatta első albuma

Most pedig itt van Jakatta mester legújabb sikervárományos felvétele, a „My Vision”, melyben a remek hangú világsztár, Seal működött közre. A dal azonnal az első helyen kezdett Pete Tong showjában az angol Radio 1-en és mindenhol hasonló sikerre számíthat! Október végén jelenik meg a producer-DJ első önálló nagylemeze. A 13 track-et tartalmazó „Visions” című albumon megtalálható lesz Jakatta mindegyik nagy slágere, az „American Dream”, a „So Lonely”és az új kislemez, a „My Vision” is.

Jónap Tamás

2002. 10. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 10. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 09. 04. 0:00
Szerintem az American Dream egy igazán hallgatható, nagyon élvezhető szám.Tuti!Ajánlom mindenkinek.Jó zene!
Vendég 2009. 03. 10. 11:47
Kicsit megcsúszva az időben. most jutott el hozzám a jakatta visions albuma. Korszakalkotó

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elkészült Jakatta első albuma cikk képei
Jakatta - Elkészült Jakatta első albumaJakatta - Elkészült Jakatta első albuma