Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nirvana:a legjelentősebb zenekar

Nirvana - Nirvana:a legjelentősebb zenekar

November közepén jelenik meg a Nirvana legjobb dalaiból összeállított válogatásalbum, amelyen helyet kap egy 1994-ben rögzített dal, a "You Know You'Re Right" is, amely még nem szerepelt egyik Nirvana-lemezen sem.

A dalt az MTV2 már október eleje óta folyamatosan sugározza, a klip egy montázs a zenekar korábbi felvételeiből, képeiből. Az ötvenperces Best Of lemezen 14 dal kap helyet, kivétel nélkül örökzöld rockdalok. Az októberi Q magazin ennek kapcsán 30 oldalas melléklettel jelentkezett, amely részletes ismertetőt ad a Nirvanaról. A lap azt állítja a Nirvana "a legjelentősebb zenekar a világon" (The Most Important Band In The World').

Az album novemberközepén kerül a boltokba, de megjelenése körül közel sem volt csend. A Nirvana két tagja (Dave Grohl, Krist Novoselic) és Courtney Love az tutóbbi években folyamatosan háborúban állnak egymással. Erről Dave Grohl így nyíilatkozott:
"Az utóbbi 10 évben, mióta a nagy zenei iparral foglalkozom, még nem tapasztaltam ehhez hasonlót. Amerika a pereskedés földje, mindenki arra hajt, hogy tudja a másikat minél gyorsabban perbe fogni. "
A problémák alaposan befolyásolták Grohl, és ez még inkább arra ösztönözte, minél keményebben dolgozzon a Foo Fighters új lemezén.
"Voltak idők, amikor nagyon felidegesíttettek, nem érdekelt ki teszi el a kiba**ott pénzt, és beleegyeztem sokmindenbe. De ugyanakkor mégis bele kellett keverednem, mert a banda érdekeit képviselnem kell."

A vita végül lezárult, amit Grohl, Novoselic és Love egy közleményben tudattak:
"Lezártuk a közöttünk zajlott vitákat. Örömmel közöljük, hogy a felmerült vitapontokat sikerült rendeznünk. Mindannyian boldogok vagyunk, hogy bejelenthetjük a Nirvana egy CD-re összesürített története novemberben a boltokba kerül. A lemezen szerepel a 'You Know You're Right' című dal is. Bízunk benne, hogy ez a válogatás lehetővé tszi a Nirvana-rajongóknak, a kedvelt dalokat egy új környezetben hallgathassák."

2002. 10. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 10. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
hát én nem szoktam ennyit olvasni,nincs kedvem végigolvasni,de szeretem a NIRVANÁT!!!!!!!!
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
hát én nem szoktam ennyit olvasni,nincs kedvem végigolvasni,de szeretem a NIRVANÁT!!!!!!!!
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
szereti még valaki innen NIRVANÁT???????
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
C.Love -nak meg mindig nem eleg

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Nirvana:a legjelentősebb zenekar cikk képei
Nirvana - Nirvana:a legjelentősebb zenekar