Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szilárd:Halmazállapot

Szilárd - Szilárd:Halmazállapot

Balanyi Szilárd neve ismerősen csenghet azon olvasóinknak, akik már hallották azt, a szót, hogy Quimby. Nézzük, mi is ez! 1993-ban megalakult egy zenekar, ami ezt a nevet kapta egy közeli ismerősétől. 1994-től Szilárd is taggá lett eme formációban, s immáron Magyarország egyik legnépszerűbb együtteseként tartják őket számon. Kezdetben a közönségük száma nem haladta meg a 15-öt, manapság pedig kisebb népünnepélyként élhetünk meg egy Quimby koncertet, ha ellátogatunk oda.

A népes közönség életkora a 16 és 40 év közöttiek közül kerül ki. Az eddig regisztrált legfiatalabb rajongója 4 éves volt a zenekarnak! Nem elhanyagolható tény, hogy három hónappal ezelőtt jelent meg a hatodik nagylemezük, szóval nem egy lustulásra hajlamos társaságról van szó. Két Arany Zsiráf díjjal is büszkélkedhet a Quimby: 1996-ban Az év felfedezettjei címet nyerték el, 1997-ben pedig Az év magyar albumáért járó zsiráfot vihették haza! Az ezt követő évben, mint jelölt vettek részt az eseményen. Játszottak Németországban, Olaszországban, Lengyelországban és Szlovákiában is. A Sziget fesztivál Nagyszínpadán 30.000 ember nézte végig a produkciójukat.

Egyszóval ma, a Quimby tömegeket képes megmozgatni. Szilárd, aki egyébként a billentyus hangszerekért felelos a fentebb említett produkcióban, szólóprodukcióval rukkolt elo, melyet két évig készített. A lemez címe: Halmazállapot. Ezen az albumon 15 kiváló zenész játszik, köztük Jamie Winchester (aki egyébként a lemez producere is egyben), Pély Barnabás és a Quimby három tagja. A lemez szövegei hangulatokat, állapotokat és érzéseket takarnak, melyek az elmúlt egy évben foglalkoztatták Szilárdot. A lemez startra kész, már csak a közönségen a sor, hogy jobban megismerjék őt és megSzilárduljon bennük az elhatározás...

A lemez elkészítésében olyan neves zenészek és előadók segédkeztek, mint Gerdesits Ferenc (Quimby),Varga Livius (Quimby),Kiss Tibor (Quimby),Varga László (Hiperkarma),Pély Barnabás (United),Jamie Winchester,Turjánszki György (Pál Utcai Fiúk),Giret Gábor (Jamie-Hrutka),Gátos Bálint (Warpigs),Szántó Gábor (Üllői Úti Fuck),Lőrincz Klára,Fenyő Katalin,Farkas Zoltán (Pál Utcai Fiúk),Fekete Kovács Kornél (Emil Rulez) és Zana Zoltán. Az albumon 10 dal található, sorrendben: Csendélet, Tükörkép, Odafenn, Képregény, Sivatag, Álomvilág, Csoda?, Tettvágy, Remény, Szirmok és virágok.

Kapcsolódó link:www.tomtom.hu

2002. 11. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 11. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 11. 05. 0:00
ÉKEZETEK!!!
Vendég 2002. 11. 10. 0:00
Imádom Szilárdot, a cikk egy szar, de nem ez a lényeg. A lemez is kurva jó, bár egy-két dalt mindig átlépek... Szval Sziszi egy isten!! + QUIMBY a legjobb magyar zenekar!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szilárd:Halmazállapot cikk képei
Szilárd - Szilárd:Halmazállapot