Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

November 11.-12.: Tony Lakatos koncertek hazánkban!

Tony Lakatos - November 11.-12.: Tony Lakatos koncertek hazánkban!

A világhírű, magyar származású jazz zenész, Tony Lakatos november 11.-én a Honvéd Házban (Stefánia Palota, Színházterem), 12.-én pedig Szentendrén (Városi Színházterem, Pátriárka u. 7.) teszi tiszteletét a honi jazz kedvelők számára. A ’Move It’ című új album honi bemutató fellépései keretében a közönség megismerkedhet a szóban forgó szaxofonos új „felfedezésével”, a time music-al, amelyben találkozik a jazz és a ritmus.

A számos együttessel Európában és Amerikában egyaránt felvételeket készítő szaxofonos, „Move It” című új produkciója különleges, egyedi, kellemes jazzmuzsika, amelyre valóban táncra lehet perdülni. Szemben az elterjedt world music stílussal, amely az etno zenékre épül, Tony Lakatos time music-nak nevezi ezt az új felfogást, amelyben ötvözi az ötvenes években kialakult hagyományos jazziskolát, a hetvenes évek ritmusvilágát és a mai rap-et, amellyel így évtizedeken átívelő időutazást valósít meg. Az a letűnt korszak, amikor a jazz, például Glenn Miller és Benny Goodman nagyzenekari fellépései idején, a tánczene legnépszerűbb ágát is jelentette, újra beköszönthet, de immár korszerű zene ritmusára.

Tony Lakatos - November 11.-12.: Tony Lakatos koncertek hazánkban!

A „Move It” már 2001 júniusában megjelent a Universal Music gondozásában Japánban, hatalmas sikerrel. A magyar származású Tony Lakatos, akit szerte a világon úgy ismernek, mint az egyik legvirtuózabb és legkiválóbb tenorszaxofonost, lenyűgöző, új hangzású lemezével ismét bizonyítja, hogy a legjobbak között kell számon tartani.

A koncertekről további információt a http://www.sambosi.vnet.hu – n érhettek el.

Simon Péter

2002. 11. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 11. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

November 11.-12.: Tony Lakatos koncertek hazánkban! cikk képei
Tony Lakatos - November 11.-12.: Tony Lakatos koncertek hazánkban!Tony Lakatos - November 11.-12.: Tony Lakatos koncertek hazánkban!