Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A holland DJ-k szerint a trance örök

DJ Tiesto - A holland DJ-k szerint a trance örök

DJ Tiesto, vagyis Tjis Verwest, az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb holland DJ. Tiesto-t néhány hete ráadásul a világ legjobbjának választotta a rangos DJ Magazin, mely tovább növeli hírnevét világszerte. Nevéhez kötődik a „Magic”mix -sorozat, ami hét kiadást élt meg eddig.

Az aktív producerkedés mellett rendszeresen játszik a világ szinte összes nagy klubjában és turnézik világszerte. Producerként először csak egyedül dolgozott, de később bevett a projectekbe több ügyes kezű technikust. Projectjei: Benno De Goeijjel (Rank 1, korábban nagy sikereket ért el az „Airwave” c. számmal) a Kamaya Painters, az azóta önállóan is befutott Armin Van Buurennel az Alibi vagy az ugyancsak népszerű Ferry Corstennel a Vimana. A Delirium feat. Sarah McLachlan „Silence” c. dalából készült remixe pedig az első felvétel volt ebben a stílusban, ami felkerült az amerikai Top 10-be! Bevallása szerint a remixelés sokkal közelebb áll a szívéhez, mint egy önálló produkció elkészítése. Ennek ellenére első szólóalbuma, az „In My Memory” meglepetésként szolgált, hiszen mindenki számára élvezhető, igényes produkció született.

„Számomra az a legjobb érzés, ha a klubban saját szerzeményt vagy az általam készített remixet játszom le a közönségnek és a tömeg őrülten imádja a dalt. Manapság szinte lehetetlen az áttörés, ha egy DJ nem készít saját dalokat is!” - Arra a kérdésre, hogy mi lesz a trend a közeljövőben a zenei szcénában, és mennyire népszerű a trance, Tiesto így felelt:
„Azt hiszem 2003-ra nagy változások fognak bekövetkezni. A minőség felé kell eltolódnunk a mennyiség irányából. A trance, mint irányzat sohasem fog meghalni, mindig változni fog, mert sok különféle irányba indult el tovább. Ott a progresszív, a tribal, az euro és amit én játszom, a techtrance.”

November 15-én Tiesto Anglia leghíresebb és legpatinásabb klubja, a Cream hivatalos partiján lépett fel a siófoki Flörtben, ahol nagy sikert aratott. Nagyon jól érezte magát Magyarországon és ígéretet tett arra, hogy hamarosan ismét láthatjuk mifelénk. DJ Tiesto „In My Memory” c. (dupla) albuma hamarosan megjelenik itthon is.

Jónap Tamás

2002. 11. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 11. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 01. 29. 0:00
FASZA, MINT TIESTO ZENÉJE
Vendég 2003. 01. 29. 0:00
FASZA, MINT TIESTO ZENÉJE
Vendég 2003. 01. 29. 0:00
FASZA, MINT TIESTO ZENÉJE
Vendég 2003. 01. 29. 0:00
FASZA, MINT TIESTO ZENÉJE

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A holland DJ-k szerint a trance örök cikk képei
DJ Tiesto - A holland DJ-k szerint a trance örök