Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Harlem Gospel Singers koncert Budapesten

Harlem Gospel Singers - Harlem Gospel Singers koncert Budapesten

Új gospel- és látvány-showval tér vissza hazánkba a világhírű amerikai együttes, a Harlem Gospel Singers. A gospel műfaj nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Európában is a legnagyobb hírnévnek örvendő művészegyüttese november 26-án a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet.

A néger spirituálé hagyományaiból kinövő gospel műfaj gazdag a swing, a boogie-woogie, a rock’n roll és a hip-hop zene elemeiben is. Ennek a stíluskeveredésnek termőtalajára találtak rá a Mahalia Jackson által teremtett iskola hagyományai és a zenekart vezető gospel-királynő, Queen Esther Marrow és Reverend Charles Lyles tanításai. Az egyházi zene meghitt hangulataitól a karibi frisseséget idéző temperamentumos számokig terjedő széles gospel-repertoárral az együttes az évek során a Fehér Háztól egészen a Vatikánig mindenhol elismerésre tett szert. Kedd este nyolc órakor a magyar közönség is újra élvezheti a néhol áhítatos, néhol vérpezsdítő hamisítatlan amerikai muzsikát.

Laczkó Krisztián

2002. 11. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laczkó Krisztián 2002. 11. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Harlem Gospel Singers koncert Budapesten cikk képei
Harlem Gospel Singers - Harlem Gospel Singers koncert BudapestenHarlem Gospel Singers - Harlem Gospel Singers koncert Budapesten