Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Emlékkoncert az érzelem és emlékezés jegyében

Beatles - Emlékkoncert az érzelem és emlékezés jegyében

Érzelmekben jócskán túláradó koncerten emlékeztek George Harrisonra a barátok és zenésztársak - köztük Paul McCartney, Ringo Starr és Eric Clapton – tegnap este a londoni Royal Albert Hallban.

A nyugodt Beatle "Koncert George-ért" címet viselő zenés emlékestjére a már előre beharangozott zenészeken kívül befutott Joe Cocker, a fehér soul egyik utánozhatatlan előadója és a buli főszereplője természetesen Harrison fia, Dhani volt. A lelkes muzsikálás szombat hajnalig tartott. Clapton az „I Want To Tell You” c. Harrison nótával kezdte a Beatles-dalok sorát. A „Here Comes The Sun”-t Cocker és Dhani bevonásával adta elő, azután a színpadra szólította Ringo Starrt, aki a tombolva ünneplő tömegnek eljátszotta „Photograph” c. dalát, amelynek Harrison volt a társszerzője. E számot három gitáros - Jeff Lynne, Clapton és Dhani játszotta egyszerre, és együtt zenéltek a következő, a Honey Hon című szám előadásánál. Az est fénypontját a „My Sweet Lord”, George legnagyobb szólósikere jelentette, amelybe Sam Brown, az új Harrison-lemez egyik közreműködője is besegített. Itt már a közönség sem bírt ülve maradni. Dhani Harrison és az összes résztvevő a koncert végén a külön erre az alkalomra írt „I,ll See You In My Dreams” c. dallal búcsúzott az ünneplő és könnyező Beatles és Harrison-rajongóktól. McCartney mellesleg elmondta a közönségnek, hogy Olivia, Harrison özvegye az ifjabb Harrison láttán megjegyezte: mintha a fiatal George-ot látná a színpadon.

Az Olivia és Clapton által szervezett koncert bevételét a George által alapított Material World

Jónap Tamás

2002. 12. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 12. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2003. 02. 11. 0:00
Szisztok! Nekem a suliba a Beatlesről kellenének képek! Honnan tudnék szerezni? És kellenének a 60-as évek eggyütteseiről is képek.
Vendég 2004. 08. 17. 0:00
Szia mindenkinek aki szereti a Beatlest. Affelől érdeklődnék van-e valakinek valamiféle Beatlest érintő video filmje? Előre is köszi. A Beatles legyen velet!ek
Vendég 2004. 08. 21. 0:00
A Let It Be c. filmet keresem .VHS, CD, DVD érdekelne. Köszi! 06-20/ 2019-505 KOBOLD
Vendég 2005. 09. 10. 19:36
debreceni tescoban most csak 999 ft a hard days night. ez ugye nem számít reklámnak???

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Emlékkoncert az érzelem és emlékezés jegyében cikk képei
Beatles - Emlékkoncert az érzelem és emlékezés jegyében