Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kispál és a Borz Születésnapi koncert, december 7., Pecsa

Kispál és a Borz - Kispál és a Borz Születésnapi koncert, december 7., Pecsa

A ködös decemberi éjszakában több ezres tömeg választotta a jubileumi koncertet esti szórakozásának célpontjául. A magyar rendezvényszervezés gyermekbetegségeit lassan, de biztosan orvosolja a Pecsa is. A koncertet a zenekar és a közönség is élvezte, azt hiszem mindenki számára maradandó és a jubileumhoz méltó estével örvendeztette meg egymást zenész és rajongó egyaránt.

A kapunyitás már este 19 órakor megtörtént. Ekkor már persze rég nem lehetett jegyet vásárolni egész Pest megyében, de többen megpróbálkoztak tikett vásárlással a sajtó–tiszteletjegy osztályon is, ahová pont csak az nem fért oda, aki igazán hivatalos lett volna. Ha valaki a média aktív tagja közül mégis belépőhöz jutott, az a hosszas várakozás után továbbra sem tudta elhagyni a hömpölygő tömeget, mivel azonnal, szinte automatikusan megrohanta a helyszínre minden áron bekívánkozó ifjúság, és heves licitálásba kezdtek a bejutás érdekében a fentebb említett kollegák legnagyobb örömére.

Kispál és a Borz - Kispál és a Borz Születésnapi koncert, december 7., Pecsa

A magyar rendezvényszervezés gyermekbetegségeit lassan, de biztosan orvosolja a Pecsa is. A bájosan diszkrét biztonsági őrök végre valahára gyorsan és dinamikusan engedték be az eredeti jeggyel rendelkezőket. Érdekesség, hogy a nemrégiben divattá vált színes fénymásolóval megalkotott tikettek, és a velük üzletelők száma rendkívül megnőtt az elmúlt időkben, így többször is figyelmeztette a hangosbemondó a kint várakozó rajongótábort: „A közelben hamis jegyeket árusítanak, ne vegyétek meg őket, mert a belépéskor azonnal lebuktok vele!” – hangzott az apai ige.

Természetesen a ruhatáraknál hamar megfeledkeztek az emberek a sorban állásról és türelem mivoltáról, de azt hiszem ehhez már mindenki kellően hozzászokott. Előzenekar hiányában, a közönség a Pecsa büfé újdonságait élvezhette a koncert kezdetéig, ugyanis a szervező gárda elérte, hogy a sör 200-, a zsíros deszka pedig 100- Ft-os egységáron fogyasztható. Köszönet érte!

A fények lassan kialudtak a nagyteremben, gitárokat hangoló roadok szálingóztak mindenfelé, és egyszer csak belekezdett az embersereg a jól ismert „Boldog Születésnapot” című örökzöldbe, hogy ezzel is tiszteletét fejezze ki a 15 éves formáció előtt. Lovasi András szerint ez a kis éneklés annyira jól sikerült, hogy hamarosan viszontláthatjuk (inkább hallhatjuk) az eseményről kiadandó cd-n is.

A 2,5 órás koncerten struktúra és bármiféle idő rendbeliség nélkül hangoztak el egymás után a jól ismert dalok, a sikerszámoktól, a pörgősebb darabokig, a melankolikus slágerektől a líraibb dalokig. A vendégművészek soraiban találhattuk Leskovics Gábort a PUF-ból, Szabó Attilát a Csík zenekarból, Varga Liviust és egy kicsit Kiss Tibit a Quimby-ből, Ágoston Bélát az Ágoston Kollektívából, és nem utolsó sorban a dobok mögé ült egy darabig Brautigam Gábor ex-Kispál tag is. A koncertet a zenekar és a közönség is élvezte, azt hiszem mindenki számára maradandó és a jubileumhoz méltó estével örvendeztette meg egymást zenész és rajongó egyaránt.

Az esemény után újból lejátszódott a ruhatár-csata, igaz a fiatalok már kicsit fáradtabban és idegesebben kezelték a kérdést. Aki hozott magával váltás pólót vagy nem félt a Városligeti mínuszoktól, az a Kultiplex felé vette az irányt, ahol Pecsa jeggyel bárki betérhetett a koncert amolyan zárkörű aftreparty-jára.

További Kispál koncertek még az idén:
2002-12-13 Székesfehérvár, Bahnhof 21.00 előzenekar: 30Y
2002-12-14 Balassagyarmat, Rocktáncház 22.00 előzenekar: Stig Roar Husby
2002-12-27 Dunaújváros, Főiskola Étterem 22.00
2002-12-28 Budapest, Erzsébet téri Gödör Klub 20.00 Kispál és Bandi dalok
2002-12-31 Budapest, Millenáris Rendezvényközpont 00.00 belépő: 2002 Ft

Simon Péter

2002. 12. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 12. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 12. 09. 0:00
tök jó.
Vendég 2002. 12. 09. 0:00
Király!!!!!!!!!!!!!!!!!Imádom a Kispál és a Borzot!
Vendég 2002. 12. 11. 0:00
Hiába van véleményem, ha kimoderáljátok.
Vendég 2002. 12. 11. 0:00
Őőőő, kár, hogy magáról a koncertről nincs több a beszámolóban, megérdemelné. Úgy értem, aki nem volt ott, annak tökmindegy hogy milyen nehéz volt sajtóbelépőt szerezni, stb., inkább a koncertről olvasna, gondolom.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Kispál és a Borz Születésnapi koncert, december 7., Pecsa cikk képei
Kispál és a Borz - Kispál és a Borz Születésnapi koncert, december 7., PecsaKispál és a Borz - Kispál és a Borz Születésnapi koncert, december 7., Pecsa