Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kenny G.,karácsonyi lemez sokféle témában

Kenny G. - Kenny G.,karácsonyi lemez sokféle témában

A név csalóka. Kenny G nem egy MC, nem is egy hiphop előadó, mégkevésbé egy mixelő vagy valami hasonló. Kenny G a világ legsikeresebb szoprán-szaxofonosa. A Washington államban, közelebbről Seattle-ben született kivételes művész már 20 évvel ezelőtt aláírta lemezszerződését, s azóta világszerte 70 millió CD-t adott el.

Több Grammy-, American Music-, Soul Train-, World Music- és NAACP Image Díj büszke tulajdonosa, s néhány év óta egy csillag is fémjelzi nevét Hollywood-ban a Hírességek sétányán. A „Wishes“-zel 13. albuma jelenik meg, karrierjének harmadik ünnepi lemeze, s az idén már a második LP-je. A szeptemberben megjelent “Paradise” az amerikai Billboard 200-as lista 9-én helyén landolt első nekifutásra, ami Kenny G számára az eddigi legjobb eredmény. Az attraktív, göndör hajú művészt, - aki egyébként simán passzolhatna egy retro-rockegyüttesbe, - nyugodtan lehetne az ünnepi lemezek Elvis-szének nevezni.
A “Wishes – A Holiday Album” sokminden érdekeset és szépet rejt magában: 7 tradicionális dal található rajta, például a „Hark! The Harald Angels Sing/O Come All Ye Faithful”, a “Joy To The World” vagy éppen a “God Rest Ye, Merry Gentlemen”. Ezek a felvételek Kenny G megszokott módján készültek: miután elővette őket, szépen átformálta külsejüket, sajátos hangzást adott nekik, s ettől kezdve mindegyik magán viseli Kenny összetéveszthetetlen kéznyomát és improvizációs zsenialitását.
A karácsonyi klasszikus, a „Rudolph The Rednose Reindeer/Frosty The Snowman“ semmiképpen sem hiányozhat a korongról. Kenny jazzes, tempós verziója vidám perceket okozhat a hallgatóságnak. Valahol ezért is olyalegkésőbb az “Auld Lang Syne” Freedom Mixe után érzi már az ember, hogy itt valami egészen más karácsonyi nagylemezzel van dolgunk. A hab tortán az, hogy Kenny a tradiconális számok mellé a 20. század fontosabb eseményeit teszi úgymond köretként. Pearl Harbortól a Sivatagi Viharon keresztül szeptember 11-éig; Martin Luther Kingtől, Elvis Presley-n, Marilyn Monroe-n és John Lennon-on keresztül Jay Leno-ig vagy David Letterman-ig.n paradox a “Wishes” mint a jégkrém télen:

Jónap Tamás

2002. 12. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 12. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 12. 16. 0:00
Meghallgattam a Cd-t, nagyon jó! Zoli
Évi 2004. 06. 06. 0:00
szar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kenny G.,karácsonyi lemez sokféle témában cikk képei
Kenny G. - Kenny G.,karácsonyi lemez sokféle témában