Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Játszva zenél a Coca-Cola

Válogatás - Játszva zenél a Coca-Cola

Zenei játékkal indítja az új évet a Coca-Cola. A „Rezegj rá!” szlogen az új zenei promóció hívószava, amelyet a Coca-Cola és Coca-Cola light kupakok rejtenek. A március 30-ig tartó játékban 160 ezer zenei CD és 3 fantasztikus, kétszemélyes utazás talál gazdára.

A promócióban a Warner Music és a Universal kiadók valamint a beváltóhelyül szolgáló McDonald’s éttermek is részt vesznek. A nyereményjáték kapcsán a Coca-Cola 10 magyar együttest népszerűsít külön kiadású CD lemezen. A Coca-Cola tradicionálisan a vidám kikapcsolódás, a felfrissülés és a gondtalan szórakozás elmaradhatatlan kísérője. Nincs olyan esemény, buli, amelyen ez az ital ne lenne törzsvendég. Közel 120 éve gyűjti rajongóit a világ minden tájáról, akárcsak a legnagyobb sztárok, a leghíresebb előadóművészek, zenészek. A könnyűzene és a Coca-Cola összefonódása nem új keletű. A 60-as években a Coca-Cola például olyan rádiós és tévés reklámokat készített, amelyek tükrözték a változó társadalmat. A „Things Go Better With Coke” kampány betétdalát olyan népszerű csapatok és művészek adták elő, mint például The Bee Gees, Ray Charles, Roy Orbison. A Ray Charles verzió 1965-ben megkapta a Golden Spike díjat. Az a reklámfilm, amelyben a világ minden tájáról érkező fiatalok énekelték az „I’d Like to Buy the World a Coke” dalt, új jelentést adott a hírességekkel való reklámozás fogalmának. A Coca-Cola és a zene kapcsolata Magyarországon immár hagyományokkal bír. A Coca-Cola Beach House minden évben a magyar könnyűzene kiválóságait, nyaranta mintegy húsz együttest állít színpadára. A fellépők a legkülönbözőbb zenei irányzatokat jelenítik meg, úgymint a pop, hip-hop, reggae, progressive. A Coca-Cola Magyarország 2003 telén egy olyan játékos kezdeményezéssel lepi meg az embereket, amelyben a kedvenc üdítőitalt kinek-kinek a kedvenc zenei irányzatával és zenekarával, együttesével kapcsolja össze. A játék kidolgozásánál fontos szempont volt a népszerű külföldi együttesek bevonása mellet, a hazai előadók népszerűsítése és ilyen módon való felkarolása, hiszen a Coca-Cola gondolkodásának világszerte, így Magyarországon is állandó eleme a „Gondolkodj helyben, cselekedj helyben!” törekvés. A hazai zenei élethez számos ponton kapcsolódik a vállalat.

Válogatás - Játszva zenél a Coca-Cola

A „Rezegj rá!” nevű Coca-Cola zenei nyereményjáték lényege, hogy azok, akik a téli hónapokban is hűségesen kitartanak a Coca-Cola és a Coca-Cola light márkák mellett, a kupakokat zenei CD-kre válthatják be. A garantált ajándék CD-k öt különböző zenei irányzatot dolgoznak fel: magyar POP, külföldi POP, R&B/Hip-Hop, Progressive, Rock/Nu Metal. Ezek közül négy külföldi válogatás, egy pedig magyar együtteseket sorakoztat fel. A hazai válogatásban szereplő 10 csapatot 20 ismert énekesből és zenekarból választotta ki a Coca-Cola Magyarország, a Warner Music és a Universal. A kiválasztásnál fontos volt, hogy olyan zenei értékeket közvetítő dalok szerepeljenek, amelyeket sokak hallgatnak szívesen. Ezen a CD-n a Romantic, Bon Bon, TNT, Alex, Sugar & Spice, Animal Cannibals, Betty Love, Kozmix, Puzzle, Irigy Hónaljmirigy együttesek dalai hallhatók.

A Coca-Cola „Rezegj rá!” promóciós játékban a garantált zenei CD-k azonnali nyeremények. A garantált ajándékokért 30 akciós kupakot kell összegyűjteni, amelyek a „Rezegj rá!” szlogent rejtik. A kupakok 2003. január 31. és március 30. között a McDonald’s éttermek kasszáiban cserélhetők CD lemezekre. Mindenki a hozzá legközelebb álló zenei irányzatot választhatja.

Jónap Tamás

2003. 01. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 01. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2003. 01. 18. 0:00
Én mindig gyüjtöttem kupakokat(csomót, macis kupakot), és sosem vált be az amit leirnak, szerintem átverés az egész.Csak a pénz számit a Coca-Colánál, én a Pepsit jobban szeretem.Na pá!
Vendég 2003. 01. 25. 0:00
SZERINTEM TÖK JÓ NEKEM VAN-FOTEL -POHÁR-MACI-SZALONCUKROS DOBOZ-CD STB..AZÉRT JOBB A COCA-COLAMERT TÖBB AJÁNDÉK VAN DE AZÉRT A PEPSI SE ROSSZ
Vendég 2003. 01. 26. 0:00
Gyüjts a kupakot és kész
Vendég 2003. 04. 14. 0:00
jó a cd, de a számítógépen csak az avillogó szarság jelenik meg, más nem?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Játszva zenél a Coca-Cola cikk képei
Válogatás - Játszva zenél a Coca-ColaVálogatás - Játszva zenél a Coca-Cola