Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Világsztárok a Millenárison - Február 9., vasárnap 19:30

Millenáris - Világsztárok a Millenárison - Február 9., vasárnap 19:30

A Millenáris épületeiben a 34. Filmszemle eseményei mellett még további számos érdekes rendezvény várja a kedves látogatókat februárban. Hazánkba érkezik Karim Ziad dobos és zeneszerző, az utóbbi évek egyik legnagyobb world music szenzációja, illetve Dave Samuels (marimba, vibrafon), aki több mint húsz éve az egyik legismertebb amerikai jazz sztár.

I. rész: Karim Ziad - Ifrikya
Karim Ziad algíri dobos és zeneszerző zenekara, az Ifrikya jelenleg az egyik legnépszerűbb világzenei formáció, melynek fő vonala a "Maghreb" zene és a modern jazz keveredése.
Karim Ziad – dob, ének
Aziz Sahmaoui – ének, ütőhangszerek
Mohammed Menni – ének, ütőhangszerek
Michel Alibo – basszusgitár
Vincent Mascart – szaxofon
David Aubaile – zongora, billentyűshangszerek

Millenáris - Világsztárok a Millenárison - Február 9., vasárnap 19:30

II. rész: Dave Samuels (marimba), Bernard Maseli (KAT, vibrafon) és a Vasvári String Trió (km.: Vasvári Pál – basszusgitár, Frankie Látó – hegedű, Birta Miklós – akusztikus gitár, Dés András - ütőhangszerek) közös koncertje.
Dave Samuels több mint húsz éve az egyik legismertebb amerikai jazz sztár, Bernard Maseli a nyolcvanas évek lengyel jazz-generációjának egyik legnagyobb karriert befutott zenésze, a Vasvári String Trió létrejötte óta az egyik legsikeresebb magyar világzene-jazz-együttes.
Jegyár: 4000 Ft

Karim Ziad dobos és zeneszerző, az utóbbi évek egyik legnagyobb world music szenzációja, Algírban született és nőtt fel. Húszévesen Párizsba költözött, és néhány év elteltével már az egyik legkeresettebb muzsikus lett a városban. Hosszú ideig szerepel Cheb Mamival, Joe Zawinullal, valamint a legjobb francia world music és jazz együttesekben. Saját zenekara, az "Ifrikya" jelenleg az egyik legnépszerűbb world music formáció, melynek fővonala a "Mahreb" zene és a modern jazz keveredése. A Millenárison fellépő együttesben Ziad-on kívül olyan világhírű, Franciaországban élő muzsikusokat hallhatunk, mint Michel Alibo (bass)és David Aubaile (zongora,bill.hangsz.)

Dave Samuels (marimba, vibrafon) több mint húsz éve az egyik legismertebb amerikai jazz sztár. A többszörös Grammy díjas művész tizenöt évig volt tagja Spyro Gyranak, és nyolc éve vezetője a Caribbean Jazz Project-nek. Pályafutása során lemezeket készített és közreműködött olyan sztárok produkcióiban mint Frank Zappa, Pat Metheny, Oscar Peterson, Chet Baker, Stan Getz vagy a Yellowjackets. 1995-ben jelent meg első közös lemeze Vasvári Pállal a Columbia kiadónál, azóta folyamatosan készítenek CD-ket. Együtt vezetik "Twin Lines Project" nevű zenekarukat, melynek tagja Mike Stern, Alex Acuna, Russell Ferrante és Csepregi Gyula. Az amerikai marimba virtuóz utoljára két éve adott nagysikerű koncertet Budapesten Steve Kahn és a Carribean Jazz Project közreműködésével.

Bernard Maseli (vibrafon, KAT) a nyolcvanas évek lengyel jazz generációjának egyik legnagyobb karriert befutott zenésze. Folyamatosan turnézik világszerte a Walk Away, a Globetrotters és más együttesekkel. 2002-ben (a producer Wojtek Kriston kezdeményezésére) Vasvári Pállal közösen hívták életre a PH Connectiont, melynek "First Connection" című CD-je novemberben jelent meg magyar, lengyel és kubai művészek közreműködésével. Maseli 2002 októberében lemezt készített Pat Metheny-vel.

Vasvári String Trió: Vasvári Pál (basszusgitár, zeneszerző) 2000 őszén alapította akusztikus trióját, mely létrejötte óta az egyik legsikeresebb magyar world music-jazz együttes. Birta Miklós New York-ból, Frankie Látó Párizsból tért haza a zenekar kedvéért. Első lemezük "Azur" címmel jelent meg, és az utóbbi tíz év legnagyobb példányban eladott jazz CD-je lett. Vasvári Pál ezen a koncerten ünnepli hivatásos zenészi pályafutásának 25. évfordulóját.

Simon Péter

2003. 01. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 01. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Világsztárok a Millenárison - Február 9., vasárnap 19:30 cikk képei
Millenáris - Világsztárok a Millenárison - Február 9., vasárnap 19:30Millenáris - Világsztárok a Millenárison - Február 9., vasárnap 19:30