Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Snétberger Ferenc és Dés László duókoncertje a Zeneakadémián

Dés László - Snétberger Ferenc és Dés László duókoncertje a Zeneakadémián

Dés László és Snétberger Ferenc tíz év után játszanak újra együtt, amiben egyaránt nagy szerepet kap a Trió Stendhalban kialakult összeszokottságuk és az eltelt idő alatt szerzett sokféle zenei tapasztalatuk. A két művészt ennyi év után egy új zenei világ megszólaltatásának vágya hozta ismét össze.

Snétberger Ferenc jelenleg Berlinben él és alkot. Olyan világhírű jazz-muzsikusokkal játszott már együtt, mint Al Di Meola, Didier Lockwood, James Moody, David Friedman, Charly Bird és Herb Ellis. Gitárjátékáról csodálattal nyilatkozott Pat Metheny is. A neves német zenekritikus, Alexander Schmitz így nyilatkozott róla: "Snétberger Ferenc egy igazi felfedezés, minden kategória felett álló mestere a nylonhúros gitárjátéknak. Könnyedén olvasztja magába a klasszikus gitárjáték szépségét, a sűrű swingelő jazz érzését, a dél-amerikai tüzet, a szigort, a melankóliát, a saját földrajzi otthon tüzes elevenségét és zamatát"

Dés László - Snétberger Ferenc és Dés László duókoncertje a Zeneakadémián

Dés László 1974-ben kezdte pályafutását, 1976-tól különböző formációkkal játszik, szólista-díjakat nyert jazzfesztiválokon San Sebastiantól Karlovy Vary-ig. 1979-ben Dimenzió néven saját zenekart alapított, mellyel rengeteg hazai és külföldi koncertet adtak, és a zenekar kilencéves pályafutása során három lemezt készítettek el. 1987-ben Snétbergerrel és Horváth Kornéllal megalakították a Trió Stendhalt. A különleges összetétélű, kamarazenét játszó zenekar páratlan népszerűségre tett szert, lemezeiket az egész világon sikerrel terjesztették. Dés aztán 1993-ban szólistaként folytatta pályáját, ősbemutatókon kortárs szerzők műveit adta elő, szimfónikus, illetve kamarazenekarokkal. Fő hangszere a szoprán szaxofon, érzékeny "szubjektív hangja", improvizációs dallamvezetése összetéveszthetetlenné teszi játékát.
A valódi zenei csemegével kecsegtető előadásra 2003. március 11-én 19.30 órakor kerül sor a Zeneakadémia Nagytermében.

Laczkó Krisztián

2003. 03. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laczkó Krisztián 2003. 03. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 03. 03. 0:00
már a márc. 13-ai pótelőadásra sincs jegy... :(
Vendég 2003. 03. 12. 0:00
Szenzációs volt!!!
Vendég 2003. 03. 12. 0:00
Próbáld meg 20-án a Gödör Klubban, ott is játszanak.
Vendég 2003. 12. 08. 0:00
Honnan tudom +szerezni a Csocsó filmzenéjét????:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Snétberger Ferenc és Dés László duókoncertje a Zeneakadémián cikk képei
Dés László - Snétberger Ferenc és Dés László duókoncertje a ZeneakadémiánDés László - Snétberger Ferenc és Dés László duókoncertje a Zeneakadémián