Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tony Lakatos és a Triológia a Zeneakadémián

Tony Lakatos - Tony Lakatos és a Triológia a Zeneakadémián

Tony Lakatos –akinek nemrégiben megjelent, Move It, 2002 című albuma nem csak a rajongók tetszését nyerte el, de a kritika is elismerően méltatta az új lemezen megfogalmazott, igen modern zenei koncepciót– és Jasper Van’t Hof április 16-án közös koncertet adnak a Zeneakadémia Nagytermében. A két neves művészt Szakcsi Lakatos Béla egészíti ki trióvá, s az előadás szlogenje így: Triológia.

Tony Lakatos 1982 óta Németországban él, s 1993 óta a Frankfurti Rádió Big Band-jének szólistája. A világ jelentősebb jazz fesztiváljainak jól közismert alakja, az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában. Ő az első magyar zenész, aki bejutott "Gavin Report Top 10"-jébe, az amerikai jazzrádiók népszerűségi listájának élmezőnyébe. A budapesti közönség 2001-ben két alkalommal is élvezhette a művész zeneakadémián adott koncertjét, de fellépései a nívós fővárosi koncerttermek mellett vidéken is rendszeresek.
Tony Lakatos szaxofonművész és Jasper Van’t Hof holland zongoraművész duója 1985 és 1995 között öt lemezt készített, a két muzsikus több mint 400 koncertet adott közösen a világ számos pontján. Az azóta eltelt nyolc év alatt sok különféle zenei inspiráció érte őket, melyet szeretnének megosztani a magyar közönséggel. A koncert különlegessége, hogy a régi zenei hangzást Szakcsi Lakatos Béla zongorajátéka fogja felfrissítve kiegészíteni.

Laczkó Krisztián

2003. 03. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laczkó Krisztián 2003. 03. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tony Lakatos és a Triológia a Zeneakadémián cikk képei
Tony Lakatos - Tony Lakatos és a Triológia a ZeneakadémiánTony Lakatos - Tony Lakatos és a Triológia a Zeneakadémián