Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újra dübörög a techno

Skyland - Újra dübörög a techno

“Mindenki itt van” címmel a közelmúltban jelent meg a Skyland új kislemeze. Csaknem egy évet vártunk az új dalra, hisz legutóbb a “Kelj fel” és “A hegyeken túl” c. Skyland-nótáktól voltak hangosak a klubok. Suta ennek ellenére nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban, sőt…

Ennek eredménye a “Panelpop” c. nagylemezről kimásolt harmadik single, amely közel háromnegyed órányi zenei anyagot tartalmaz! A kivételes hosszúságú maxi bővelkedik a remixekben, hiszen a rádió és az extended verziók mellett jó néhány neves és elimsert remixer (Náksi vs. Brunner, Su, Sirk & Asthring, Szafi) munkája dübörög a “Mindenki itt van” c. korongon, nem beszélve a szokásos acapella változatról. A dal természetesen az összetéveszthetetlen Skyland-stílusban szól: a húzós ritmusok és dallamok mellett Suta “tekeri a dumát”, ahogy már megszokhattuk. A lemez különlegessége a bonus track, amely a “Panelpop” albumról már megismert “Nézz fel az égre” c. dal Tomazo mixe. Videoklip is készült a “Mindenki itt van” c. slágergyanúhoz, amely ismét Astro és Suta keze munkáját dicséri. Aki ismeri a korábbi Skyland-klipeket, tudja, mire számíthat – aki pedig nem, nem fog csalódni! A helyszín egy gumitelep, ahol extrém körülmények között, egy “gumifal” előtt láthatjuk Sutát és a fellépésekről és a klipekből is ismert táncoslányokat. A szabadtéri bulit élő party-képek váltják, amelyeken megbizonyosodhatunk arról, hogy milyen fergeteges hangulatban telnek el a Skyland fellépései.

Skyland - Újra dübörög a techno

A video készítésének persze akad egy-két kulisszatitka is… Az első a helyszín kiválasztásával kapcsolatos: amikor a csapat először járt a forgatás helyén, a gumitelepet óriási bozót- és növénydzsungel lepte el, majd néhány nap múlva - ismeretlen és misztikus okokból – az egész terület letisztult, “gazmentes” övezetté alakult át… Gabonakörökről szó sincs, talán csak a tulajdonos “gaztalanítási” tervei egybeestek a klipforgatás idejével. Ezek után a terület tulajdonosának közbenjárásával felépült a klipben látható “gumifal”, majd kezdődhetett a forgatás. A másik különlegesség az utómunkálatokhoz kapcsolódik: már szinte elkészült a klip, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve a klip készítői elkezdtek kísérletezni egy lézereffekttel, amely végül a kék égbolton látható a kész videoban. Aki tehát megnézi a “Mindenki itt van” című videoklipet, egy fényes nappal játszódó lézershow-nak is szemtanúja lehet.

A Skyland tehát 2003-ban is előrukkolt valami különlegességgel, s az új slágervárományos, a “Mindenki itt van” könnyen a tavasz egyik legnagyobb klubslágere lehet – erre komoly esély mutatkozik!

Jónap Tamás

2003. 04. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 04. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 04. 28. 0:00
SOKMINDE N! ÉS NEKED?
Vendég 2003. 05. 04. 0:00
Nem tudom mi köze a skylandnak a technohoz?
Vendég 2003. 06. 05. 0:00
Techno?Milyen zene?Milyen fejek?
Vendég 2008. 04. 20. 13:36
jjjjjjjjjooooooooooooooooooo

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Újra dübörög a techno cikk képei
Skyland - Újra dübörög a technoSkyland - Újra dübörög a techno