Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Balázs Elemér Group és Charlie Mariano koncertje

Balázs Elemér Group - Balázs Elemér Group és Charlie Mariano koncertje

Balázs Elemér immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek; dobosként, zeneszerzőként és zenekarvezetőként is annak élvonalához tartozik. Számtalan formációban működik közre, oszlopos tagja a Trio Midnightnak, valamint állandó dobosa a Creative Art Ensemble-nek. 2002-ben alakította meg Balázs Elemér Group nevű együttesét, melynek idén Our Worlds Beyond címmel jelenik meg második lemeze.

A korongon a csapatot (Balázs Elemér-dob, Balázs József-zongora, Juhász Gábor-gitár, Szandai Mátyás-bőgő, Dés András-ütőhangszerek, Winand Gábor és Czerovszky Henriett-ének) id. Balázs Elemér, Dés László és a világhírű Charlie Mariano egészítik ki.
Igazi csemegének ígérkezik a felsorolt művészek közös, április 29-i koncertje a Millenáris Parkban, hiszen Charlie Mariano személyében valódi jazz-legenda teszi tiszteletét –magyar zenekar vendégeként első alkalommal– hazánkban. Az 1999-ben a Német Lemezkritikusok életműdíjával kitüntett hetvenkilenc éves alt- és szopránszaxofonos olasz bevándorlók gyermekeként született Bostonban, pályáját az ’50-es évek elején olyan nagyságok partnereként kezdte, mint Stan Kenton, Dizzy Gillespie és Erroll Garner. Feleségével, Toshiko Akiyoshi zongoristával két évig Japánban élt, majd eljutott Malajziába is, ázsiai és európai utazásai alatt pedig számos idegen zenekultúrát tanulmányozott. Az évek során kifinomult kísérletező jellegű, kreatív zenei gondolkodásmódja valódi világmuzsikussá tette, jóval azelőtt, mielőtt bárki is világzenéről kezdett volna beszélni.
Mariano gyakorta muzsikál együtt különféle hagyományok képviselőivel, mint például a libanoni Rabih Abou-Khalillal, a tunéziai Dhafer Yousseffel vagy az indiai származású Trilok Gurtuval, ezért külön megtiszteltetés, hogy ezúttal a magyar jazz kiválóságai köszönthetik őt vendgükként a különleges koncerten.

Laczkó Krisztián

2003. 04. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laczkó Krisztián 2003. 04. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 07. 26. 0:00
Szerintem üríteni kellene a hozzászólásokat, mert nem lehet eligazodni a listán.
Vendég 2003. 07. 26. 0:00
ki az a balázs és az edömér ( a groupról nem is beszélve) Uhrin Benedeket akarunk (UB fan klub)
Vendég 2004. 08. 26. 0:00
Kiválló zenész vagy!!!! Csak gratulálni tudok,és sok sikert!!!
Vendég 2004. 10. 05. 0:00
Tiszta szívből gyűlölöm ezt az embert,mert elvette a legjobb barátnőmet feleségül,és nem engedi neki ,hogy találkozzunk.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Balázs Elemér Group és Charlie Mariano koncertje cikk képei
Balázs Elemér Group - Balázs Elemér Group és Charlie Mariano koncertjeBalázs Elemér Group - Balázs Elemér Group és Charlie Mariano koncertje