Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Madonna: American Life - megjelent az új album!

Madonna - Madonna: American Life - megjelent az új album!

Európában április 21-én jelent meg az új, American Life címet viselő album. A pop ikon 2000-es, platinalemezes „Music” című albuma óta az „American Life” az első új anyaga. A lemez a művésznő eddigi legkiemelkedőbb, legeredetibb és legőszintébb albuma.

Érzelmes, leleplező, érzékeny utazás ez, mely egy olyan karrier csúcspontját jelenti, amely minden időben újrafogalmazta a könnyűzene jelentését.

Az „American Life”, mely az énekesnő tizedik stúdióalbuma, egy egész éven át készült Londonban és Los Angelesben. A lemezen tizenegy új szerzemény hallható, köztük a címadó dal is, mely egyben az első kislemez az albumról. Ezt a dalt már március 25-től hallhatjuk a rádióadókon.

Madonna - Madonna: American Life - megjelent az új album!

„Az összes dal tükrözi azt, ahogyan mostanában érzem magam. Olyan, mintha most ébredtem volna fel egy mély álomból. A dalok hangulata változatos: a félelmen és haragon át az örömig és bizonyosságig terjed. Remélem, hogy sikerült a személyes érzéseimből merítve mindenkire érvényes dolgokat elmondanom.” – mondta Madonna új albumáról, melyet Mirwais Ahmadzaival közösen írt, aki a társproducere is volt. Már előző albumán, a „Music”-on is együtt dolgoztak.

Az „American Life”-on a címadó dalon kívül a következő számok hallhatók: „Hollywood”, „I’m So Stupid”, „Love Profusion”, „Nobody Knows Me”, „Nothing Fails”, „Intervention”, „X-Static Process”, „Mother & Father”, „Easy Ride”, és a „Die Another Day”, a sláger, mely az azonos című James Bond filmhez készült. A címadó dalhoz videóklip is készült, az úttörő művész keze alatt, akiről elmondható, hogy kitalálta a rövid zenés filmek műfaját. Jonas Akerlaund munkájának köszönhetően az „American Life”-hoz készült videó elképesztő bepillantást enged a kultúránkba és a készülődő háborúba egy szuperhősön keresztül - akit Madonna formál meg – aki szembeszáll korunk megszállottságával. A klip áthatóan vizsgálja meg az amerikai pszichét. Az „American Life” klipje április első hetében volt látható először a televíziócsatornákon.

Az „American Life” kislemez mixelt változatai, melyeket többek között a kolosszális hip-hop díva, Missy Elliot, Peter Rauhofer, Felix da Housecast és a Maverick Records előadója, Paul Oakenfold készítettek különböző összeállításokban, szintén az elkövetkező hónapok során kerülnek a boltokba.

A lemez megjelenését rengeteg fellépés, szereplés követi, többek között láthatjuk majd Madonnát az NBC-TV „Will And Grace” című sorozatának egyik epizódjában.

Madonna, a modern kor egyik legeredetibb és legvállalkozóbb szellemű művésze több százmillió albumot adott el, az elmúlt két évtizedben mindig a listák élére tört, rendkívül nagy hatású videó- és filmanyagot készített és vezető szerepet vállalt a társadalomra gondot fordító művészek között. Madonna újra saját életének tapasztalataira támaszkodott, mely kiemelkedő zenei teljesítményének ismét fontos forrásává vált.

Anett

2003. 04. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Anett 2003. 04. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 05. 27. 0:00
jó!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Madonna: American Life - megjelent az új album! cikk képei
Madonna - Madonna: American Life - megjelent az új album!Madonna - Madonna: American Life - megjelent az új album!