Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jimmy Somerville visszatér?

Jimmy Somerville - Jimmy Somerville visszatér?

Az énekes a 80-as évek egyik meghatározó brit előadója volt, egyrészt remek slágerei miatt, másrészt pedig nyíltan vállalta anno, hogy meleg, ami abban a korban még igazi tabu volt Angliában.

A Bronski Beat és a Communards nevű csapatokkal vált sztárrá, illetve olyan dalokkal, mint a „Why” és a 84-es sláger a „Smalltown Boy”, vagy a disco feldolgozás a „Don’t Leave Me This Way” és nem utolsó sorban, az 1990-ben megjelent „To Love Somebody”. A brit énekes nemrég Berlinben egy meleg rendezvényen lépett fel, rajongói legnagyobb örömére. Ezen a rendezvényen énekelte el Somerville a „For A Friends” c. dalt, a most 40 éves énekes ezzel az AIDS-ben elhunyt barátaira akar emlékezni, és egyben fel is hívja az emberek figyelmét az AIDS veszélyeire.

A tervek szerint az énekes a híres olasz Gigi D’Agostinóval fog dolgozni és új albumának felvételei Hamburgban lesznek, közben még tervben van egy szerződés a német Edel céggel is. Somerville euro-pop lemezt szeretne készíteni, addig pedig különböző rendezvényeken fog fellépni.

Jónap Tamás

2001. 08. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jimmy Somerville visszatér? cikk képei
Jimmy Somerville - Jimmy Somerville visszatér?