Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Visszatért az Sugababes extagja Siobhan Donaghy

Sugababes; Siobhan Donaghy - Visszatért az Sugababes extagja Siobhan Donaghy

Siobhan Donaghy bár csak 18 éves, a pop szakmában igazi veteránnak számít már. Miután három és fél évet a Sugababes tagjaként töltött el zenéléssel - ebből tizenegy hónapot a legnagyobb hírverés közepette - most visszatért a jól bevált, régi módszerhez: egy bandával turnézik és élő koncerteket adnak.

Mióta 2001 augusztusában Siobhan kivált a Sugababesből részt vett egy album dalainak megírásában, majd stúdióba vonult és végül ez év márciusában "titkos" turnéba kezdett, melynek helyszínei Nagy-Britannia apró szórakozóhelyei voltak (Többek között a Camden negyedben megtalálható Dublin Castleben, mely a kicsi lemeztársaságok paradicsoma. Siobhan Donaghy itt Shanghai Nobody néven lépett fel, mely nevének anagrammája.) 2003 szeptemberében pedig megjelenik debütáló szólólemeze "Revolution In Me" címmel. A rendkívül kreatív énekesnő oda van a stúdiókért: "Amikor még a Sugababesszel voltam, és volt egy kis szabadidőm, azt mindig a stúdióban töltöttem, imádom, ha részese lehet a munkának." Ezúttal lesz egy kis hírverés, amikor Siobhan újra feltűnik, egy nagyon visszafogott, 7 perces dallal, melynek címe "Nothing But Song". Akusztikus gitárral, a zongora lágy hangjaival varázsolt ábrándokkal, igazi old-schoolos, karcos ritmusokkal és egy csipetnyi nyárias könnyedséggel a dal mindenkit elbűvöl. Majd következik az óriási, meghökkentő, gitáralapú dal, az "Overrated", melyet a "Revolution In Me" követ, ami egy nagyon széles skálán mozgó kifinomult pop szám. Az "As You Like It" lüktető, groovos, de egyben a pop és a soul zene elemeit is ötvözi, a "Little Bits" egy zenekarra épülő álomkép, a "Man Without Friends" egy ragyogó felfedezőút Edie Brickell és Ricky Lee Jones nagyon egyéni dallamai között, hiszen teljes három percre van szükség, hogy a dal elérje csúcspontját, a kirobbanóan vidám refrént. A dalok mind magukon viselik a sokszínű producer, Cameron McVey (Massive Attack, Neneh Cherry) kezének nyomát.

Az OCM menedzsmentje (Blur, Morcheeba) is bátorította Siobhant, akik amint meghallották az öt dalból álló demót máris szerződést kötöttek a fiatal művésznővel. "Annyira mások voltak, mint a régi menedzsmentem. Azt mondták, hogy van beleszólásom abba, amit csinálok. Régen ez nem így volt velem. Gondoltam, hogy akkor leragadok ezeknél a srácoknál." Lehetséges, hogy Siobhan és bandája idén játszanak majd Glastonburyben, az új csapatok sátrában. De ha mégsem, akkor is ott fog kóvályogni a tömegben. "Sohasem akartam igazán híres lenni." - mondja. "És ez az album nem is erről szól. Mi csak olyan zenét akartunk csinálni, amit mi magunk is szívesen meghallgatunk És ennyi az egész. Csinálj olyan zenét, amit szeretsz, és amiről azt gondolod, hogy másoknak is tetszeni fog. Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, és nem kell semmit sem túlbonyolítani. A Sugababesben minden olyan komplikált volt. De erre nincs szükség. A testvérem sminkes, és sohasem engedték meg, hogy vele dolgozzam. Most ő készíti a sminkemet. Szuper! Intézd el a dolgokat családon belül, legyen mindenki a barátod aki körülötted van, ilyen egyszerű."

Jónap Tamás

2003. 05. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 05. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
xtina 2003. 05. 27. 0:00
Szerintem jo a csaj!
Vendég 2005. 02. 03. 13:42
Tamás!!Szerintem a cikk egy baromság!!!! Tényleg!!Nálatok mindig jónap van?? Szórakozó csaj
Vendég 2005. 11. 12. 13:12
Kedves Tamás!!Márcsak azért sem örülök a cikknek mert a Sugababes így jóóó ahogy van!!!Nem hiszem hogy ez érdekelne bárkit!!Írjatok többet a DESTINY'S CHILDRÓÓÓÓL!!!!!!!!!!!!!!Kösszke:Daiely
Vendég 2005. 12. 15. 19:56
sztem ez a csaj tök hülye

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Visszatért az Sugababes extagja Siobhan Donaghy cikk képei
Sugababes; Siobhan Donaghy - Visszatért az Sugababes extagja Siobhan Donaghy