Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Fekete Pákó - A fekete sosem megy ki a divatból?

Fekete Pákó - Fekete Pákó - A fekete sosem megy ki a divatból?

Utazzunk csak vissza egy kicsit a múltba, mennyire rajongtunk a fekete énekesekért, bolondultunk a jazz ritmusáért, új őrületként hódított a rap, majd jött az újabb divat: fekete hangú fehér énekesek törtek utat maguknak a slágerlistákon. És ha azt hittük volna, hogy ezt már nem lehet fokozni, akkor nagyot tévedtünk.

Most a fekete énekes hódít, magyar dalokkal. Természtesen ehhez is, mint a többi fentebb felsorolt stílushoz tartozik egy életérzés. Ez pedig a következő: olajos fekete bőr, (magyar embernek a nyári napbarnított) álandó mosoly, vidámság, mindenki által ismert szövegek és dallamok, elmaradhatatlan kongadob minden lábat megmozgató ritmussal, hajnalig tartó mulatások. Ha valaki kételkedne magában, hogy nem tudja majd tökéletesen utánozni a tökéletlen magyart, hiszen ezen új őrület velejárója az is, hogy még nem túl jó a kiejtésünk, az kapja össze magát és még időben kezdjen el gyakorolni: én sak tor kisi mazsar.
Bár a divatdiktátorok még nem nyilatkoztak az idei nyári trendekről, mi azért tartsuk észben: idén nyáron a Fekete Pákó lesz a divat!!!

Fekete Pákó - Fekete Pákó - A fekete sosem megy ki a divatból?

Pákóról
Név: Oludayo Lapite Pako G
Születési hely: Ibadan (Nigéria)
Idő: 1976.04.17.
Kedvenc szín: barna
Kedvenc ital: Sex on the Beach
Kedvenc étel: milánói makaróni
Kedvenc állata: zebra
Kedvenc színész: Angelina Joli
Kedvenc hobbi: foci

Pákó 1994-ben jött magyarországra tanulni az ELTE jogi karára. Hat éves kora óta zenél. Nigériában számos profi zenekarban játszott mint kongás és énekes. Magyarországon az Afro Bongo tradicionális afrikai zenét játszó zenekarban szerepelt először, aminek 3 évvel ezelőtt CD-je jelent meg. Később kongashow-val szerepelt az ország több klubjában.
Kedveli a magyar mulatós dalokat, szerinte nagyon jól lehet rájuk táncolni és kongázni.
Szereti a magyar embereket, elmondása szerint kevés vendégszeretőbb nép van a magyarnál. Egy Budapest környéki kisvárosban él, hét közben szereti a nyugalmat. A fellépések alkalmával igyekszik olyan táncos-showt csinálni, amivel megmozgatja az embereket, és amire szívesen emlékeznek vissza.

Így is történhetett volna…
Egy afrikai fiatalember, hogy ha neki sok pénze lesz, felül a repülőre és ellátogat Magyarországra. Országjárás közben, lenn a délibábos hortobágyon utcára nyílik a kocsmaajtó, amin kihallatszik a szép muzsikaszó, miszerint vörösbort ittak az este. A jó hangulat magával ragadja emberünket, akinek megszületik egy ötlet a fejében. Ezért megy a gőzös Budapestre, ahol „minek a szőke énnékem inkább egy kiadót akarok! De azán kislány vigyázz, mert ha nékem tényleg sok pénzem lesz, akkor add ide a didit.”

Mulatós dalok kicsit másképp
Fekete Pákó egy új színfolttal gazdagítja a hazai zenei palettát. Az énekes előadásával feldobja a mulatós dalok hangulatát, melyet magyar nyelven ad elő sajátos akcentusával, ami még mókásabbá teszi az egyébként sem unalmas stílust.
Azon felül, hogy remek énekes, született showman is, aki egyszer látta nem felejti el. Korosztálytól függetlenül mindenki táncra perdül műsora hallatán. Előadásában olyan dalok csendülnek fel, mint a Kislány vigyázz, János bácsi a csatában, Add ide a didit, Megy a gőzös, …stb.

Simon Péter

2003. 05. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 05. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 05. 28. 0:00
zsír
Vendég 2003. 05. 28. 0:00
Fekete Pákó istenkirályság.
Vendég 2003. 05. 29. 0:00
semmi
Vendég 2003. 05. 29. 0:00
sziasztok! nem tudjátok, hol lehet a dalait a neten meghallgatni?? Köszi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Fekete Pákó - A fekete sosem megy ki a divatból? cikk képei
Fekete Pákó - Fekete Pákó - A fekete sosem megy ki a divatból?Fekete Pákó - Fekete Pákó - A fekete sosem megy ki a divatból?