Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ghymes – Héjavarázs-turné zárókoncert (Június 13. Margitszigeti Szabadtéri Színpad)

Ghymes - Ghymes – Héjavarázs-turné zárókoncert (Június 13. Margitszigeti Szabadtéri Színpad)

Ghymes-muzsika: ennél jobb kifejezést eddig senki sem talált arra a hangzásvilágra, amit a Szarka Gyula alapította zenekar a sajátjának mondhat. A szakma a világzene kategóriájába sorolja őket.

Pedig az utolsó három albumon már egyre erőteljesebb népzenei alapok mellett a szerzői szerep: Szarka Gyula és Szarka Tamás jól kiegészítik egymást a zeneszerzésben és a szövegírásban. A Tamás által szerzett dalok közül a legkiemelkedőbbek a Bazsarózsa, a Tánc a hóban, a Vágyalku és a Héjavarázs. Gyulát a klasszikus irodalom és a régi zene inspirálja inkább.
A zenekar egyre növekvő népszerűsége természetesen a virtuóz zenekari teljesítménynek is köszönhető: a különleges hangszerelés és a rendkívül tehetséges zenészek munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a dalok ilyen egyediek legyenek. Mindannyian több hangszeren játszanak - négyen összesen tizenkilenc instrumentumon – és minden koncerten vendégzenészek is részt vesznek.
A szakma elismerését bizonyítja az Arany Zsiráf és az eMeRTon díj, a népszerűség bizonyítéka pedig, hogy immár több albumuk – a legutóbbi, Héjavarázs című is – platinalemez lett.
Jelenleg az országos Héjavarázs-turné végén tartanak, emellett idén tavasszal elkezdték az utómunkálatait annak az anyagnak, amelyet a Kongresszusi Központ-beli Karácsonyi Koncerten vettek fel, a Matáv Szimfonikus Zenekar, Kiss Bernadett és Rudolf Péter közreműködésével. A koncertről kazetta, CD, DVD és videóanyag készül.
2003. június 13-án (esőnap június 14.) a Ghymes zenekar a Margitsziget Szabadtéri Színpadon tartja a Héjavarázs turné zárókoncertjét. A színpadon vendégük lesz Állami Népi Együttes tánckara.

Simon Péter

2003. 06. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 06. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 06. 12. 0:00
A cikk rövid, így magáról az írásról nem tudok véleményt alkotni... De a zenekaré minden elismerésem. Ha nálunk koncerteznek, mindig elmegyek!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ghymes – Héjavarázs-turné zárókoncert (Június 13. Margitszigeti Szabadtéri Színpad) cikk képei
Ghymes - Ghymes – Héjavarázs-turné zárókoncert (Június 13. Margitszigeti Szabadtéri Színpad)Ghymes - Ghymes – Héjavarázs-turné zárókoncert (Június 13. Margitszigeti Szabadtéri Színpad)