Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új nevek a Sziget Nagyszínpadán

Sziget - Új nevek a Sziget Nagyszínpadán

A napokban újabb előadók jelezték, hogy a szervezők meghívására az idei Sziget Fesztivál Nagyszínpadán fellépnek. Így a korábban bejelentett nemzetközi sztárok mellett láthatja a Fesztivál közönsége a világ egyik legszellemesebb, „legcoolabb”, legfunkosabb bandáját, a Fun Lovin’ Criminals-t.

fellép az énekes-szövegíró-kultnő, Patti Smith és a hiphopot a távol-keleti népzenei jegyekkel ötvöző Panjabi MC is. Az elővételes hetijegyek még ezen a héten 7.000 forinttal olcsóbban kaphatók.

Fun Lovin’ Criminals
Három New York-i arc, akik zenekarukkal párhuzamosan kukáscéget működtetnek a Nagy Almában. Nem mindennapi figurák. A Fun Lovin’ Criminals-t a dobos, Steve – aki ma már nem tagja a zenekarnak - és a basszusgitáros-fúvós-billentyűs Fast alakította 1993-ban, hogy aztán a syracuse-i srácok már New Yorkban szedjék össze az énekes-gitáros Huey-t. A zenekar bemutatkozó cím nélküli nagylemeze 1996-ban jelent meg, melyet 1998-ban követett a trió funkot, soult, rhythm and bluest, hip-hopot és punkot vegyítő világát a lehető legtökéletesebb egységben bemutató 100% Columbian című album, mely nemcsak pompás dalgyűjtemény, de afféle szórakoztatóan szociografikus New York-i városbújócska is. 1999-ben aztán szünet gyanánt egy b-oldalakat és eltérő dalverziókat tartalmazó lemez, a Mimoza jött ki, melyet doboscsere – Steve helyett Mackie (Maxwell Jayson) ült a dobok mögé – valamint a 100 % Columbian megjelenése után három évvel egy új sorlemez, az elődeihez hasonló színvonalon teljesítő, vicces, komoly, húzós, laza, slágeres és okos Loco követett. Hibátlan koncertélmény lesz a fülledt nyári éjszakában.

Patti Smith
Az idén 56 éves Patti Smith énekes & szövegíró-kultnő a sokak szerint az emberiség történetének legszerencsésebb tér-idő kombinációjában, a hetvenes évek New Yorkjában tűnt fel - először mint költő. Arthur Rimbaud volt a legfőbb példaképe, de lassan kifejezést adott Bob Dylan- és Rolling Stones-vonzódásának is. Így esett, hogy az évtized derekán előrukkolt Horses című első lemezével, amit még mindig szokás a legjobb anyagának tartani. Lassan harminc éves pályafutását nagy elhallgatások és csöndesebb visszatérések kísérik - legutóbbi albuma három éve jelent meg Gung Ho címmel. Patti Smith 1999-ben lépett fel nagy sikerrel a Sziget nagyszínpadán.

Panjabi MC
Panjabi MC James Brown és a tradicionális panjabi népi kultuszhős Kuldip Manak muzsikáján nőtt fel Coventryben. A hiphopot a távol-keleti népzenei jegyekkel ötvöző zenész kis kiadónál jelentette meg első lemezeit, amelyek közül a Souled Out valóságos slágergyűjtemény, az idei Beware of the Boys című hatalmas sikerű single pedig már a mainstream hullámain terjeszti a nyolcvanas évek Knight Riderjének témáját a keleti zenei motívumok és a nyugati hangszerek fordításában.

Simon Péter

2003. 06. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 06. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 06. 16. 0:00
jfj
Vendég 2003. 07. 10. 0:00
nah mondja már meg nekünk valaki h mi a fenének kell pl egy panjabi mc vagy egy shaggy a szigetre?????? elvileg amikor indult szinte csak alterok voltak kint most meg egyre több az átlagköcsög!! én inkább megyek Wackenre 15ér 3 napra és alszok ahol ér a hajnal, de szigetre már akkor se mennék ki egy hétre ha ingyen lenne.. (nah jó, akkor igen) de minek kellett igy lerontani a szinvonalat?????? csók: Lyra és Niki

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új nevek a Sziget Nagyszínpadán cikk képei
Sziget - Új nevek a Sziget Nagyszínpadán