Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hosszas várakozás után, új kislemezzel jelentkezik a Unique

Unique - Hosszas várakozás után, új kislemezzel jelentkezik a Unique

Két évvel ezelőtt a csapat az érvényesülés rögösebbik útját választotta, amikor megjelentették első stúdióalbumukat, az „Úttalan Utakon”-t. Az egyedi hangzással és szövegvilággal a csapat nem állt be az átlag popprodukciók sorába, hanem újat alkotva próbáltak érvényesülni.

A popzene határait feszegető csapat első igazi sikerdala, a – „Végtelen álom” után kihozott – „Mi van a nevedben?” volt, amely az első magyar valóságshow, a „Bár” főcímzenéje lett. A harmadik maxi, a „Csillagtenger” 2002. júniusában a Mahasz országos összesített rádiós játszási lista élére került, ami azóta is az egyik leggyakrabban játszott felvétel a helyi és országos rádiókban. 2002. szeptemberében jelent meg az album záróakkordjaként az „Angyal”, ami rádiós játszások tekintetében a „Csillagtenger” sikereit is túlszárnyalni látszik. Ezzel a csapat véglegesen bebizonyította, hogy nem egy „egyslágeres” formációról van szó. A népszerűséghez jócskán hozzájárul a csapat frontemberének, Völgyesi Gabinak lebilincselő, szuggesszív egyénisége, aki tagadhatatlanul a mai magyar popélet egyik legizgalmasabb jelensége.

Unique - Hosszas várakozás után, új kislemezzel jelentkezik a Unique

Ilyen háttérrel startol a „Mozaik”, ami a sikerszéria folytatásának ígérkezik. A dal továbbviszi a Unique-tól már megszokott karakteres, előremutató stílust. A páratlan hangzásról az egyedi módon használt gitár, a dal dinamikus, „utazós” tempója, a versék feszült szaggatottsága és a refrén feszültséget oldó, kikerekedő dallama gondoskodik. Gabi hangja – ami szintén másnak, érettebbnek tűnik – száraz, erős és végtelenül dögös. A dalhoz videoklip is készül, amelyet az Arany Zsiráf–díjas Oláh István rendez. Az új megjelenéshez kapcsolódó fotó anyagot Tombor Zoltán készítette. A kislemezre két erős klubmix és egy progresszív remix (Moldvai Márk – Neo) is rákerült. A második korong megjelenése ősszel várható, amelyre – a „Mozaikon” kívül – már születtek egyéb dalok és dalfoszlányok is.

Jónap Tamás

2003. 06. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 06. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 11. 22. 10:34
a fotók nagyon jók lettek,érdekesek judit

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hosszas várakozás után, új kislemezzel jelentkezik a Unique cikk képei
Unique - Hosszas várakozás után, új kislemezzel jelentkezik a UniqueUnique - Hosszas várakozás után, új kislemezzel jelentkezik a Unique