Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az egyedülálló hangulat a Sziget vonzereje

Sziget - Az egyedülálló hangulat a Sziget vonzereje

A „kutatások” eredményei alapján a megkérdezettek 73%-a volt már korábban a Szigeten és 94.6%-a tervezi, hogy idén is ellátogat a Sziget Fesztiválra – derül ki a 2002-es Sziget Fesztiválon végzett kutatásokból. A többség szerint a Fesztivál előnyére változtak a szolgáltatások s a legfontosabb vonzerő a Szigeten még mindig a hangulat.

A Sziget szervezői évek óta közvélemény-kutatást végeztetnek a Sziget Fesztiválon, melyből kiderül többek között, hogy tavaly a megkérdezettek többsége, közel 60%-a a 18-24 év közötti korosztályt képviselte. Legtöbbjük, 80.6% városi fiatal, közülük 46.3% vidéki városból érkezett a Fesztiválra. A Sziget látogatók 75.6%-ba tartoznak azok, akik középiskolát végeztek, jelenleg felsőfokú intézménybe járnak illetve már diplomával rendelkeznek.

A felmérés kitért a Sziget látogatók eszközellátottságára is. Ebből kiderül, hogy míg 2001-ben 73.5% addig tavaly már a megkérdezettek 90.1%-a rendelkezett mobiltelefonnal. A számítógéppel bírók aránya 2001-ről 2002-re 12.6%-kal nőtt, az internetes eléréssel rendelkezőké pedig 4.3%-kal.

A Szigetre látogatók többsége, majd’ 80%-a angolul s a megkérdezettek fele németül beszél – derül ki a tavalyi felmérésből.

A tavaly megkérdezett külföldi látogatók 40%-a volt már a Szigeten és 86.7%-a jelezte, hogy idén is ellátogat a Fesztiválra. Közülük legtöbben Németországból (46.8%) és Ausztriából (18.1%) érkeznek. Szép számmal fogad a Sziget vendégeket a környező országokból (17.2%). A rendezvény nemzetköziségét kiemeli, hogy Angliától Franciaországon át Lettországig több európai országból, de Brazíliából, Tajvanból és az USA-ból is jöttek fiatalok a Fesztiválra.

Simon Péter

2003. 07. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 07. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az egyedülálló hangulat a Sziget vonzereje cikk képei
Sziget - Az egyedülálló hangulat a Sziget vonzereje