Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

2003. Július 19. szombat: Fat! Records presents CHEW THE FAT!

Nowsound - 2003. Július 19. szombat: Fat! Records presents CHEW THE FAT!

Újabb remek dnb party: Fat! Records presents CHEW THE FAT! – The Underground Sound of Brixton Breakbeat OPEN AIR PAUL ARNOLD (Fat!-UK), TAYO (Mob records-UK), Tb-Gon+Marvin (trancewave.hu), Grasshop (breakbeat.hu), Erká (resident). Ez az este a kezdete a Fat rezidenciának melyet rendszeres időközönként rendeznénk

Big Break Boutique
FAT RECORDS PRESENTS: CHEW THE FAT!
TAYO - MOB RECORDS - UK
PAUL ARNOLD - FAT! - UK

TB-GON+MARVIN, GRASSHOP. ERKÁ

Mi is az a Chew The Fat!?

A kezdetekben volt a breakbeat. A house zene, a hip-hop és a kőkemény bassline összefonódásából alakult ki a hangzás melynek egy nagyeszű zsurnaliszta később nevet is adott, ez lett a 'Nu Skool Breaks'. S mivel a jelentősebb tánczenei fórumok csak kevés dj-t és producert támogattak ezen a hangzáson belül, a többieknek csak kevés lehetőség jutott, így London első állandó breakbeat clubnightja is elindult hamarosan. Ez az est volt a Breaking Point, melyet három ember csinált, Ian Taylor a Semi. Detached-től, Mole a BoomBox Records-tól és emberünk, Paul "Trouble" Arnold. Az érzés, hogy valami új születik az estet egy hullámvasút lendületével száguldó jelenséggé tette, a menün található futurisztikus funky breakek és kemény ütemek szinte az egész ország étvágyát felkeltették.
Miután a Breaking Point megszünt, Paul leköltözött Brixtonba, magával vitte breakbeat arzenálját, hogy valami újat találjon, hogy beindítson "valami kis helyi dolgot". Ez a "kis dolog" -ChewTheFat!- öt éve kezdődött a londoni Bug Bar-ban, a St.Matthew's templom kriptájában. Egy hely ami azelőtt halottaknak adott otthont, életre kelt a csontig hatoló breakek hangjára. A régmúlt szellemeit elkergette az a lenyűgöző hangulat amit az izzadt breakbeat fiúk és lányok generáltak az új Bushwacka! jointra megőrülve. És ez így ment minden péntek este. Öt éven keresztül.

Nowsound - 2003. Július 19. szombat: Fat! Records presents CHEW THE FAT!

Kicsoda Paul Arnold?

Paul 'Trouble' Arnold a Fat! records feje, a clubnight elsőszámú rezidense, valamint alapítótagja és egyik vezetője a méltán híres drum'n'bass kiadónak a Certificate 18-nek.

Simon Péter

2003. 07. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 07. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 07. 19. 0:00
"Újabb remek dnb party" :DDD inkább breakbeat ha már cikket írtok róla legalább ne írjatok hülyeségeket

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

2003. Július 19. szombat: Fat! Records presents CHEW THE FAT! cikk képei
Nowsound - 2003. Július 19. szombat: Fat! Records presents CHEW THE FAT!Nowsound - 2003. Július 19. szombat: Fat! Records presents CHEW THE FAT!